Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het in eig en handen”

Great Old ziet Lier se dichterbij kruipen na gelijkspel

- STIJN DRUANT

Ondanks een karrenvrac­ht aan kansen in de eerste helft vond de Great Old tegen Union slechts een keer het gaatje. Na de koffie kregen de bezoekers het deksel op de neus. “Er is geen man overboord”, relativeer­t coach Wim De Decker. Maar Lierse won wél, waardoor het tot op een punt nadert en de clash op de Bosuil van zaterdag eens zo geladen wordt.

Een paar duizend Antwerpsup­porters in het bezoekersv­ak én een lachende delegatie op de hoofdtribu­ne van het Koning Boudewijns­tadion. Het goede gevoel was terecht aanwezig bij Antwerp na de vijf zeges van de voorbije weken. Dat positivism­e kwam er ook uit in de eerste helft tegen Union. “Propaganda voor het voetbal, dat ik veel eersteklas­sers niet zie brengen”, noemde trainer Wim De Decker het. “Veruit het beste wat ik van dit Antwerp tot nog toe heb gezien. Druk, tempo, dominantie én kansen. Helaas viel die 0-2 niet, want anders was het over en uit geweest voor Union. Ook na de rust vond ik ons nog best goed. Helaas ging de eerste de beste kans voor hen binnen.”

De Decker mag dan beweren dat zijn groep serieuze stappen heeft gezet de voorbije maanden, die tegentreff­er bracht de werkpuntje­s toch weer naar boven. “Na de 1-1 liepen we te veel uit positie, maar dat kwam omdat mijn spelers echt wel wilden”, spaarde De Decker zijn spelers. “Dat zijn zaken die ik er deze week zal moeten inslijpen. Maar er is geen man overboord, want ik zag ook veel positieve zaken.”

Lastige Owusu

William Owusu zorgde op het kwartier voor de 0-1, maar de echte afscheidin­g bleef uit. De ranke spits baalde als een stekker, vocht af en toe zelfs een robbertje uit en slikte dan ook geel. Dat zijn we niet gewend van de diepste man bij Antwerpen, die wel naar zijn beste niveau aan het groeien is. “Ik steek niet weg dat we ontgoochel­d zijn”, zuchtte Owusu. “We deden nochtans wat we moesten doen, ook na de rust. Maar goed, een punt is beter dan niets, want we blijven op kop. Antwerp heeft het nog in eigen handen. Nu moeten we werken naar die match van zaterdag tegen Lierse, die we toch thuis voor al die fans mogen spelen.”

Antwerp heeft nog maar een bonuspunt op Lierse, dus het kijkt best uit de doppen. “Een punt, ja, maar dat maakt weinig verschil. Het is wat het is en we weten wat we moeten doen”, alludeerde De Decker op het feit dat zijn ploeg nog drie keer moet winnen om zekerheid te hebben.

Ook uitblinker Tuur Dierckx blijft kalm. “We moeten vooral rustig, verstandig en volwassen blijven. Dit is geen slecht punt, en van paniek is er geen sprake. Noem het een accident de parcours, waardoor de voetjes als vanzelf weer op de grond komen.”

Decuyper baalt

Antwerpbaa­s Patrick Decuyper verliet de bezoekende kleedkamer met een hangend hoofd en duidelijk somber gestemd. Hij moet hebben beseft dat ‘zijn’ Great Old een dot van een kans liet liggen om Lierse met drie punten voorsprong op te wachten ko- mende zaterdag. Decuyper weet ook: het mag niet nog eens misgaan voor de Great Old. Eric Van Meir, trainer van de Pallieters, is geen uil en zal wel deksels goed weten wat hem en zijn manschappe­n te doen staat straks in een ongetwijfe­ld brandend DeurneNoor­d.

 ?? FOTO BELGA ?? Dequevy viert met doelpunten­maker Owusu.
FOTO BELGA Dequevy viert met doelpunten­maker Owusu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium