Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik groei stilaan naar mijn beste niveau”

Beerschot Wilrijk pakt twaalfde zege op rij met F essou Placca in een hoo fdrol

- HUGO FRET

Fessou Placca verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en hij bedankte meteen met twee doelpunten. Dat leidde Beerschot Wilrijk naar een 42 overwinnin­g die toch moeilijker tot stand kwam dan de cijfers doen vermoeden.

‘Vamos a la Placca’, naar analogie met de hit ‘Vamos a la playa’, weerklonk al na minder dan twee minuten spelen vanuit de Kielse tribunes. Alexander Maes speelde Fessou Placca perfect aan, zodat de aalvlugge spits alleen voor de Heistse doelman Stroobants verscheen en de 1-0 voorsprong op het bord zette.

“Een ideale start ”, lachte de bescheiden Placca. “Ik begon als centrumspi­ts, maar kan net zo goed op de flank spelen. Dat geeft onze coach mogelijkhe­den naargelang de tegenstand­ers en de manier waarop wij hen tegemoet treden. Bovendien beschikken we met Rusu en Vermeiren nog over twee verschille­nde spitsen, waardoor we ook in verschille­nde systemen kunnen spelen.”

Nog geen vijf minuten later zag Losada zijn als voorzet bedoelde bal achter Stroobants verdwijnen en leek de wedstrijd al gespeeld. Zeker toen Placca op slag van rust op snelheid de verdedigin­g van Heist voor een derde keer kon verschalke­n.

“Ik ben uiteraard blij dat ik met mijn twee doelpunten onze ploeg aan de overwinnin­g kon helpen”, aldus Placca. “Toen Heist iets voorbij het uur terugkwam tot 2-3, sloop er even twijfel in de ploeg. Gelukkig kon Van den Bergh snel voor een geruststel­lend vierde doelpunt zorgen en was onze twaalfde overwinnin­g op rij binnen.”

“Vrijdag op de laatste training leek het er sterk op dat ik voor het eerst aan de aftrap zou verschijne­n. Ik maakte meteen ook voor de eerste keer dit seizoen de negentig minuten vol. Dat was lang geleden, maar het verliep probleemlo­os. Tegen het einde van de match voelde ik de vermoeidhe­id wel, maar ik groei stilaan naar mijn beste niveau. Bovendien is spelen voor een dergelijk publiek een zegen. Het motiveert en zorgt voor extra zuurstof. Met de inbreng van Vermeiren schoof ik naar de flank en werd hij centrumspi­ts. We kennen elkaar nog van vorig seizoen bij Oosterzone­n”, besloot Placca.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Placca scoorde tweemaal tegen Heist.
FOTO TOM GOYVAERTS Placca scoorde tweemaal tegen Heist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium