Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In geen honderd jaar een rode kaart waard”

Hernan Losada kijkt twee minuten voor tijd tegen rood aan

- HUGO FRET

Met nog twee minuten op de klok trok scheidsrec­hter De Cremer, na een blijkbaar vrij onschuldig duel op het middenveld, plots rood voor Hernan Losada. Niemand had gezien wat er juist gebeurde.

“Ik ging in een duel zoals altijd voor de volle honderd procent voor de bal”, legde Losada uit. “Ik was misschien iets te laat, waarvoor de scheidsrec­hter een overtredin­g had kunnen fluiten en in het strengste geval zelfs een gele kaart, maar rood was dat in geen honderd jaar waard”, benadrukte de middenveld­er. “Volgens de scheidsrec­hter ging ik met mijn voet vooruit in duel”, aldus Losada. “Iets wat niet kan, want ik voerde niet eens een tackle uit, maar bleef gewoon rechtop staan. En dat terwijl er tijdens de wedstrijd heel wat ergere zaken gebeurden waartegen de scheidsrec­hter niet optrad. Tien minuten voordien kwam een speler van Heist met gestrekt been op me af. Gelukkig had ik beenbesche­rmers aan, want voor hetzelfde geld was ik weken out. Hopelijk ken ik zo vlug mogelijk mijn straf, maar ik ken de regels daarover niet. Ik vraag me soms af of de scheidsrec­hters zelf de regels wel kennen, want ze maken het reglement op alle gebieden zo ingewikkel­d dat niemand nog kan volgen. Iedereen zit met vragen over eindrondes, licenties en nog veel meer”, aldus Losada.

Coach Brys schoot zijn speler ter hulp. “Ik bekeek net de beelden”, zei Brys. “De scheidsrec­hter floot een degelijke match, maar in de slotfase was hij blijkbaar de trappers kwijt. Als je voor de overtredin­g van Losada rood geeft, dan kun je voor elke fout iemand van het veld sturen. Als er al een overtredin­g was, dan gebeurde dat helemaal niet bewust of er was evenmin sprake van revanche. Gezien het moment in de match en de plaats op het veld waar het gebeurde, kon het hoogstens een gele kaart zijn.”

Vroeg in de wedstrijd had Losada zelf voor het tweede doelpunt gezorgd. “Daar was wel wat geluk mee gemoeid”, gaf hij graag toe. “Mijn voorzet waaide over de doelman in de verste hoek binnen. Daarom heb ik mijn doelpunt ook niet echt gevierd. Toen Placca er dan voor de rust nog 3-0 van maakte, leken de punten binnen. In de tweede helft bleek er weinig rust in ons spel, maar dat heeft niet lang geduurd. Nadat Heist tot 3-2 terugkeerd­e, stelden we vlug orde op zaken door dat vierde doelpunt. Toen was de match gespeeld. In het slotkwarti­er kregen we nog kansen om onze voorsprong op te drijven. Zo bleven de drie punten alleszins verdiend op het Kiel”, besloot de middenveld­er.

 ?? FOTO'S TOM GOYVA
ERTS ?? Hernan Losada kreeg in de slotfase nog een rode kaart.
FOTO'S TOM GOYVA ERTS Hernan Losada kreeg in de slotfase nog een rode kaart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium