Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ontgoochel­end resultaat”

Heist stond na vijf minut en al twee doelpunten achter

- GEERT FIERENS

Heist kon niet slechter aan de wedstrijd beginnen. Na amper vijf minuten stond het al 20 achter. Toch lieten de bezoekers het hoofd niet hangen. Na de rust kwamen de Heistenare­n goed voor de dag. Een 30 achterstan­d werd nog bijna opgehaald, maar de thuisploeg hield stand.

Niet voor het eerst dit seizoen laat Heist zich in het begin van de match aftroeven. We herinneren ons Hasselt, Dender en nu dus leider Beerschot Wilrijk. Nu lagen er na amper vijf minuten al twee goals in het mandje. “Onze start was een ramp”, vond Curtis Kabeya. “Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, zeker onze tweede helft vond ik niet slecht.” Kabeya zorgde er zelf voor dat Heist weer hoop kreeg. Hij scoorde de 3-1. “Een mooi doelpunt, toch? Ik zette me een beetje los van de groep en ik nam de bal mooi op de voet en de keeper had geen kans. Het is mijn zesde in deze competitie. Zes doelpunten en vier assists, daar kan ik best mee leven. We deden het goed na de rust, vond ik. We kwamen terug tot 3-2 en we hebben echt geduwd om gelijk te maken. Dan is het spijtig dat je bij 4-2 het deksel op de neus krijgt. Toen was de match gespeeld. Ik ben toch ontgoochel­d in het resultaat. Ik had het gevoel dat er meer inzat en dat we het toch hebben weggegeven in de eerste helft. Het was wel een fantastisc­he avond, spelen voor zoveel publiek zou elke week moeten gebeuren.”

Vrije trap

Wie ook kon scoren was Youssef Challouk. Hij nam de 3-2 voor zijn rekening. “Een wat eigenaardi­ge goal mijn vrije trap”, besefte Challouk. “Toch was het mijn bedoeling om de bal van zo ver in het kader te mikken. Het was niet hard, maar wel goed gemikt. De keeper twijfelde en het was goal. Op dat moment dacht ik dat er meer inzat. Het is spijtig dat we de 3-3 niet hebben gescoord. Ik heb meer een gevoel van ontgoochel­ing dan van voldoening. We lieten ons wel zien in de tweede helft en dat is positief, maar het resultaat valt tegen en dat is dan weer negatief.”

Ook Challouk had niet echt een verklaring voor de slechte start. “We speelden tegen een ploeg die over meer individuee­l talent beschikt. Misschien was dat wel de reden? Volgens mij had het zeker niet te maken met de omstandigh­eden. Het vele volk, het stadion. Nee, ik persoonlij­k was daar zeker niet van onder de indruk. Maar het is wel zonde dat je eigenlijk aan een match moet beginnen met een achterstan­d van twee doelpunten. Dat mocht niet, maar het gebeurde wel. En niet voor het eerst dit seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium