Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor drie punten gaan in tien resterende finales”

Berchem wint, pakt de leiding én de tweede periodetit­el

- HUGO FRET

Op basis van een bijzonder sterke tweede helft nam Berchem Sport verdiend en zelfs vrij makkelijk de maat van leider Thes. Dankzij deze overwinnin­g springt geelzwart over Thes naar de kop van de rangschikk­ing en is ook de tweede periodetit­el van Berchem.

Er was heel wat volk afgezakt voor deze echte topper in de tweede amateurafd­eling tussen Berchem, dat bij aanvang van de match twee punten achterstan­d telde op leider Thes. “De Limburgers begonnen het best aan de wedstrijd”, vindt doelpunten­maker Jelle van Kruijssen. “Ze hadden controle over het gebeuren, toonden zich scherper in de duels, waardoor wij moeilijk in ons spel kwamen. Het balbezit was voor hen, terwijl wij blijkbaar niet durfden te voetballen. Aan uitgespeel­de kansen kwamen ze echter niet. Toen Matti Van Minnebrugg­en de bal aflegde, kon ik met een hieltje een verdediger en de doelman van Thes verschalke­n. Hun ingrijpen bleek weinig doortasten­d, zodat de bal zachtjes over de doellijn tegen de netten belandde. Dat Thes kort voor de pauze op hoekschop aan de gelijkmake­r kwam, was niet eens onverdiend te noemen. Ook al viel het doelpunt op een voor ons ongelukkig moment, het bezorgde ons alleszins geen mentale dreun.”

“Vermits de leiders tijdens die eerste helft veel energie verbruikte­n, geloofden we erin dat we tijdens de tweede helft wel degelijk het verschil konden maken. Wij namen de controle over het gebeuren volledig over, met knap kort combinatie­spel, afwisselen­d met een verzorgde lange bal. Zelf scoorde ik nog tweemaal. Het waren drie totaal verschille­nde doelpunten die ik vandaag lukte. De eerste was een echte spitsengoa­l. Ik stond op het juiste moment op de juiste plaats om de bal in doel te leggen. De tweede kwam tot stand na een individuel­e actie en de derde kon ik scoren na een geslaagde collectiev­e actie. Op aangeven van Dimitri Hairemans moest ik de bal maar binnen leggen. Dat derde doelpunt telde Thes volledig uit. Mits iets meer nauwkeurig­heid hadden we zelfs nog een vierde of vijfde doelpunt kunnen maken, maar dat had voor een overdreven eindstand gezorgd.”

Dankzij deze verdiende overwinnin­g komt Berchem nu alleen aan de leiding en verzekerde geel-zwart zich van de tweede periodetit­el die recht geeft op deelname aan de eindronde.

“We gaan nu echt de laatste rechte lijn in”, aldus Van Kruijssen. “We staan nog voor tien finales, te beginnen zaterdag uit bij Hoogstrate­n, mijn ex-club. Daar verliezen zou de waarde van de overwinnin­g van vandaag grotendeel­s tenietdoen. We moeten in de resterende tien wedstrijde­n telkens gewoon gaan voor de drie punten.”

 ?? FOTO GMAX ?? Van Kruijssen scoorde een hattrick.
FOTO GMAX Van Kruijssen scoorde een hattrick.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium