Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten blij zijn met punt”

Opnieuw geen zege tegen Zwarte Leeuw

- PETER NYS

Zwarte Leeuw is dit jaar ook echt het zwarte beest voor Rupel Boom. In het klassement gooien de Kempenaars geen hoge ogen, maar tegen de Steenbakke­rs pakten ze wel vier op zes.

“En dan moeten we nog blij zijn met dat ene puntje”, beseft Jonas Laureys, die voor het eerste Boomse doelpunt zorgde. “We hadden hen in de eerste helft moeten afmaken. We kwamen vrij snel op voorsprong en kregen voldoende kansen om tot 0-2 of zelfs 0-3 uit te lopen. Maar die lieten we allemaal onbenut en je weet dat je met een stugge ploeg als Zwarte Leeuw nooit klaar bent. Ze herstelden het evenwicht en liepen uit naar 2-1. Gelukkig kregen we bij het ingaan van het slotkwarti­er nog een strafschop waaruit Munoz-Herrera de gelijkmake­r wist te puren.”

Rupel Boom pakt zo één op zes tegen een eerder bescheiden ploeg als Zwarte Leeuw. “Dat is zo. Ik ben persoonlij­k ook niet onder de indruk van hun voetbaltec­hnische kwaliteite­n. We hebben al tegen veel betere ploegen gespeeld. Maar ze zetten daar wel een ijzersterk­e mentalitei­t tegenover en daar kan je ook punten mee pakken. Het is zeker niet zo dat we hen onderschat hebben. Ze waren in de heenronde al met 0-1 komen winnen in Boom, dus iedereen besefte dat het geen walk-over zou worden.”

Met acht op twaalf neemt Rupel Boom wel een deftige start in 2017. “Dat vind ik ook. Zeker omdat we drie van de vier matchen buitenshui­s dienden af te werken. Dan is dat geen slechte oogst. Bovendien brachten we vaak mooi voetbal op de mat. Maar er zat wel meer in. Zowel hier als op Overijse speelden we een tijdje tegen tien man en hebben we dat numerieke overwicht niet voldoende kunnen uitbuiten. We blijven wel in de running voor een plaats in de top vijf. Als we Duffel kunnen kloppen, zetten we terug een stap in de juiste richting."

Thuis op zaterdag

Rupel Boom speelt thuis op een zaterdagav­ond. Dat is zeer uitzonderl­ijk. “Inderdaad. We hebben in principe een zondagpubl­iek. Maar voor één keer schuift de match een dag naar voor. Zondag hebben we immers de Valentijns­brunch waarop de voltallige groep met partner zal aanwezig zijn en waar ook supporters naartoe kunnen komen. Dat lijkt me een leuke manier om de banden met onze achterban nog extra aan te halen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium