Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vreugde en verdriet dicht bij elkaar”

Cappellen wacht nog op eer ste zege in 2017

- EDDY NOUWS

De eerste Cappelse zege van het jaar laat nog even op zich wachten. Tegen Wijgmaal werd vooral na de rust doorlopend overwicht afgedwonge­n, maar de hard bevochten voorsprong werd binnen de minuut ongedaan gemaakt.

Op aangeven van Roel Engelen schoot Robbe Kil een kwartier voor tijd de openingstr­effer binnen. “Vreugde en verdriet lagen weer erg dicht bij elkaar”, zucht de Cappelse middenveld­er, ondertusse­n al goed voor zes treffers in competitie. “Ik had liever niet gescoord en gewonnen. De enige statistiek die van belang is, geeft het aantal punten in de rangschikk­ing aan en dat is niet bepaald rustgevend. Door de bezoekende gelijkmake­r kregen we evenwel minder dan we verdienden. We waren de beteren in het spel en lieten de bal goed van voet tot voet gaan. Door de acties centraal op te bouwen zorgden we voor heel wat dreiging en diepgang. Kansen konden dan ook niet uitblijven. Natuurlijk beseften we dat we door dominant te spelen ruimte weggaven, maar dat is inherent aan de manier van spelen.”

In het aanvangskw­artier hielden de bezoekers nog gelijke tred en Cappellen ontsnapte bij een schot op de paal aan een achterstan­d. “Nadien hebben we door hard te werken de wedstrijd naar ons hand gezet”, blikt Kil terug. “Dat vroeg wel heel wat fysieke inspanning­en en mogelijk is ons dat in het wedstrijde­inde zuur opgebroken. Ik kreeg geleidelij­k het gevoel dat de ploeg die eerst scoorde, zou winnen. Na mijn doelpunt was het dan zover, dacht ik, maar een minuut later was alles te herdoen. Nochtans had ik in de euforie na het doelpunt iedereen al opgeroepen de focus te bewaren en de match op slot te gooien. Bijzonder pijnlijk om na een verre ingooi door te passief te verdedigen andermaal een vermijdbaa­r doelpunt te incasseren. Het riep herinnerin­gen op aan de wedstrijd op Hades, waar we een minuut na de gelijkmake­r op achterstan­d werden geplaatst. Nadien sloeg bij enkele ploegmaats de schrik toe en dat werkte verlammend.”

Door het gelijkspel wordt de druk op de klassering nog groter. Enkele ploegen onderaan het klassement pakten punten en dringen Cappellen in het verweer. “Als we de drie punten hadden gepakt, hadden we een grote stap voorwaarts gezet. We moeten hard blijven werken om uit de penibele situatie weg te geraken. Alleen als we er met zijn allen vol voor gaan, hebben we kans op slagen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Robbe Kil scoort voor Cappellen.
FOTO KOEN FASSEUR Robbe Kil scoort voor Cappellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium