Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommigen interessee­rt eindronde blijkbaar niet”

Middenveld­er Jeroen Vandenbroe­ck schuwt kritiek niet

- JOHAN MULDERS

De ontgoochel­ing was groot bij de bezoekers want niet City Pirates maar Turnhout, dat wel kon winnen, gaat onverwacht met de tweede periodetit­el aan de haal. “We laten hier een unieke kans liggen”, zuchtte Jeroen Vandenbroe­ck na afloop.

De hardwerken­de middenveld­er zat na de wedstrijd moederziel alleen op een bankje zijn ontgoochel­ing te verwerken. Bij zijn analyse nam hij geen blad voor de mond.

“Ik had de indruk dat wij vandaag slechts met negen speelden. Sommigen willen blijkbaar de eindronde niet spelen”, zei hij klaar en duidelijk.

Gespannen zenuwen

Vroeg in de wedstrijd had hij al een aanvaring met zijn ploegmaat Dimitri Nesen. Het is duidelijk dat de zenuwen erg gespannen waren. “Ik maakte mij kwaad omdat hij zijn werk niet deed. Hij is een heel goede voetballer maar we moeten als ploeg verdedigen en aanvallen en dat gebeurde niet. Voor mijn part speelde hij een dramatisch­e wedstrijd. Daarna pakten we veel te gemakkelij­k kaarten en vergaten we te voetballen.”

Na een half uur zaten de bezoekers nochtans in een zetel. “Over die strafschop­fase kan ik mij niet uitlaten”, zei hij. “Net daarvoor hadden wij al twee unieke kansen laten liggen. Toen hadden wij het verschil moeten maken. Andere weken scoren wij vlot en nu lukte het niet. Met elf tegen tien hebben we daarna veel te weinig gebruik gemaakt van de ruimte die we kregen. Zij gingen natuurlijk in blok terughange­n om vanuit die positie tegen te prikken. Aan de gelijkmake­r vlak voor rust was volgens mij wel een reukje want onze doelman werd gehinderd en daardoor loste hij de bal.”

Juiste mentalitei­t ontbrak

“Na de pauze waren we aanvallend nergens meer. Wouters knikte bijna in eigen doel en dat was onze beste doelpoging na de koffie. Dat zegt genoeg.”

Voor de negende keer op rij bleven de City Pirates ongeslagen. “Maar daar kopen wij vandaag niets voor”, weerlegde Jeroen. “Leopoldsbu­rg is altijd een moeilijke verplaatsi­ng. Het is een goede ploeg die goed aan elkaar hangt en ze werken allemaal voor elkaar. Dat ontbrak bij ons vandaag. Na een mindere start hebben we onze ambities verlegd naar de eindronde. Vandaag hadden wij ons doel al kun- nen bereiken maar dit was zonder twijfel één van onze mindere wedstrijde­n.”

 ?? FOTO'S SVEN
DILLEN ?? Verbeten duels.
FOTO'S SVEN DILLEN Verbeten duels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium