Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze match mochten we echt niet verliezen”

Nijlen geeft riante voorsprong nog bijna uit handen

- GEERT FIERENS

Nijlen deed tegen hekkenslui­ter RC Mechelen wat vooraf verwacht werd: de drie punten thuis houden. Dat gebeurde evenwel niet zonder slag of stoot. Vooral in de tweede helft had de thuisploeg het moeilijk met een jong en dartel Racing.

De aan het eind van dit seizoen afscheidne­mende Bart Thys maakte één van de drie goals. “En net weer tegen RC Mechelen. Dat is straf, ik maakte dit seizoen drie doelpunten waarvan twee tegen Racing. Ginds maakte ik er ook één uit een stilstaand­e fase. We oefenen daarop en daarin zijn we vrij efficiënt, ja. Pinxten gooide bij een inworp de bal naar de tweede paal waar ik binnen kopte. Het stond op dat moment 2-0, er zou voor de rust nog een derde goal van ons volgen.”

Na de rust liep het een pak stroever voor Nijlen. “Toch de verdienste van de tegenstand­er. Echt knap wat die jonge gasten hebben laten zien. Spijtig voor hen dat ze de 3-3 niet konden maken en gelukkig voor ons dat die bal niet is binnen gegaan. Ik mag er niet aan denken dat we deze match niet hadden gewonnen. We stonden vooraf op een mooie zesde plaats en dat oogt heel comfortabe­l, maar het hangt allemaal heel dicht bij mekaar.”

Comfortabe­l gevoel

We hebben uit onze laatste vier matchen wel wat punten gehaald en dat blijkt ook nodig te zijn. We kunnen de komende weken wat vrijer ademen. Nu komen er ploegen aan waartegen we in de heenronde punten hebben gepakt. Nee, we zijn op de goede weg. Toch moeten we alert blijven. De volgende drie matchen missen we onze geschorste topschutte­r Yannick Verstraete­n en volgende week is ook Sam Mellebeek geschorst. Daar knelt voor ons wel het schoentje, we scoren niet veel. Met een scorende spits hadden we hoger gestaan. Aan de andere kant laten we ook niet veel doelpunten maken. Daarom vind ik het als verdediger toch wel wat zuur dat we twee keer hebben laten scoren. Een beetje ongelukkig­e doelpunten, toch? Vooral die tweede was een echte 'klutsgoal'. Tegen de rug van een Racinger en zo ging de bal binnen. Maar opdracht volbracht. Met de rust zag het er heel goed uit en toch hebben we nog gebibberd tot de laatste minuut”, concludeer­de Thys.

 ?? FOTO SMB ?? Ali Ahriga (RCM) met Jens Dijck (l.) en Sam Mellebeek.
FOTO SMB Ali Ahriga (RCM) met Jens Dijck (l.) en Sam Mellebeek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium