Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Scoren pleziert een verdediger altijd”

Verdediger Verlinden zorgt voor gelijkspel

- (wp)

SintLenaar­ts speelde een zwakke eerste helft en zag Diest voor de rust tot 02 uitlopen. De thuisploeg kwam na de rust veel gedrevener uit de kleedkamer en zag verdediger Yannick Verlinden in de laatste tien minuten nog onverwacht een gelijkspel uit de brand slepen.

De eerste helft van de thuisploeg was onnoemelij­k zwak en dat kon verdediger Yannick Verlinden niet weerleggen. “We gaven in die eerste helft veel te gemakkelij­k beide doelpunten weg en als je met een 0-2 achterstan­d moet gaan rusten, weet je dat de tweede helft heel moeilijk zal worden”, bevestigde hij.

Bij aanvang van de tweede helft kwamen Verlinden en zijn teammaats veel gemotiveer­der uit de kleedkamer. “Je kan moeilijk beweren dat we niet wilden winnen”, vervolgde Verlinden. Diest was voor de rust gedrevener en wij probeerden dat daarna te herstellen. Tijdens de laatste tien minuten kon ik gelukkig twee keer scoren en sloten we die wedstrijd nog onverwacht­s met een gelijkspel af. Blijkbaar moeten we de recentste wedstrijde­n eerst achter staan om los te komen.”

Sint-Lenaarts had nog met 3-2 kunnen winnen. “Net voor affluiten kopte ik nog de gemakkelij­kste poging voorlangs. Al hadden we de winst zeker niet verdiend”, stipte Verlinden eerlijk aan.

Verdediger­s vinden de netten

Het is de laatste weken wel opvallend dat de verdediger­s de afwerking voor hun rekenen nemen. Van de Brul, Van Der Zyp en nu ook Verlinden bezorgden hun club met hun tref- fers nog punten. “Ik scoorde voor dit duel mijn enige treffer op Diest en nu rondde ik er twee af tegen datzelfde team”, stelde de centrale verdediger. “Dan mis ik vlak voor affluiten nog de gemakkelij­kste poging of het waren er drie geweest. Maar met het gelijkspel moeten we tevreden zijn”, concludeer­de hij.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Yannick Verlinden (wit)
FOTO KOEN FASSEUR Yannick Verlinden (wit)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium