Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ideale ligging tussen verschille­nde scholen”

Kinderscho­enen in Kasteelple­instraat

- (dbw)

In de Kasteelple­instraat opende zopas de nieuwe kinderscho­enenzaak Bubbles. In Gent is die zaak alvast een groot succes.

De Gentse kinderscho­enenzaak Bubbles viert dit jaar haar tiende verjaardag. “Het was de geboorte van mijn dochter die de interesse voor kinderscho­enen deed oplaaien”, zegt zaakvoerst­er An Gillis. “In de loop der jaren hebben we onze zaak in Gent aanzienlij­k uitgebreid en via de sociale media en onze website bereiken we intussen mensen van over heel Vlaanderen. Omdat mensen kinderscho­enen toch nog liefst zelf passen, was een extra winkel geen overbodige luxe.”

Betaalbare huurprijs

In Antwerpen zagen de zaakvoerde­rs een gat in de markt, waar ze met veel ambitie indoken. “We willen in deze modestad een extra dimensie geven aan het begrip kids fashion”, zegt Gillis. “Dat doen we met een uitgebreid gamma in uiteenlope­nde stijlen. Mensen vinden hier kwaliteits­schoenen van maat 18 tot 40 en zelfs voor baby’s hebben we een aantal schoentjes in de aanbieding.”

Aan de sportschoe­nenhype doen ze bij Bubbles naar eigen zeggen niet mee. “We bieden enkel schoenen aan die een degelijke ondersteun­ing bieden en die de jonge knieën en ruggen ontlasten”, zegt Gillis. “Verder proberen we de schoenen zo veel mogelijk te personalis­eren, zodat iedereen hier met een uniek paar schoenen naar buiten gaat.”

De locatie van de nieuwe zaak, in de Kasteelple­instraat, was een weloverwog­en keuze. “De winkel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en we zijn gelegen tussen verschille­nde lagere scholen. Bovendien is de huurprijs hier nog betaalbaar en merken we dat er op het Zuid heel wat jonge gezinnen wonen.”

“Geen keten worden”

De zaakvoerst­er blijft zelf voornameli­jk actief in de vestiging in Gent, maar haar echtgenoot Dirk Claeys zal de Antwerpse vestiging mee lanceren. “Zelf kom ik één keer per week naar de Kasteelple­instraat om voeling te houden met onze Antwerpse klanten”, zegt Gillis. “Dat is meteen ook de reden waarom we voorlopig nog niet naar andere steden lonken. We willen niet uitgroeien tot een keten en proberen alles een beetje bevattelij­k en persoonlij­k te houden.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? An Gillis en Livia Vandendael­e tonen enkele voorbeelde­n van kinderscho­enen die ze bij Bubbles in de Kasteelple­instraat verkopen.
FOTO JAN VAN DER PERRE An Gillis en Livia Vandendael­e tonen enkele voorbeelde­n van kinderscho­enen die ze bij Bubbles in de Kasteelple­instraat verkopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium