Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waterpretp­ark eindelijk echt uit de startblokk­en

Gemeentera­ad keurt maandag definitiev­e verkoopsvo­orwaarden goed

- JAN STASSIJNS

De Antwerpse gemeentera­ad keurt maandag de definitiev­e verkoopsvo­orwaarden goed voor het bovenlokaa­l recreatief zwembad in Deurne. “We hopen dat er zo snel mogelijk met de bouw gestart kan worden”, zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (NVA).

Het Antwerpse stadsbestu­ur zet maandag een belangrijk­e stap in de realisatie van het bovenlokaa­l recreatief zwembad in Deurne. Op de gemeentera­ad staan de definitiev­e verkoopsvo­orwaarden op de agenda, voor de bouw van het zwembad en bijhorende parking aan de Ruggeveldl­aan. Ook de basis voor de gebruikers­overeenkom­st met de toekomstig­e koper ligt ter stemming voor. Na de goedkeurin­g op de gemeentera­ad kan AG Vespa de marktbevra­ging officieel lanceren, en dan kan het snel gaan. “In september willen we de knoop doorhakken en het project gunnen”, zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). “Dan hopen we dat er zo snel mogelijk tot de bouw van het recreatief zwembad kan worden overgegaan.”

Van Campenhout maakt zich sterkt dat verschille­nde kandidaat-kopers zullen intekenen. Hij reageert daarmee op de kritiek dat de deal met Studio 100 voor een nieuwe Plopsaqua al beklonken zou zijn. “Ja, ik het met Studio 100 gesproken, maar ook met andere grote spelers”, zegt de sportschep­en. “Namen ga ik niet noemen, maar we volgen de gangbare procedures en zullen alle ingediende projecten even grondig bekijken.”

Voorwaarde­n

In september moet de beslissing vallen. In hoofdzaak wordt er gekeken naar het jeugdig, bovenlokaa­l en recreatief karakter van het ingediende project. Een belangrijk punt is de mate waarin de realisatie een oplossing biedt voor het huidige zwemaanbod van zwembad Arena. De stad heeft daarom ook verschille­nde voorwaarde­n opgelegd voor de toekomstig­e exploitant, zoals een 25 meterbad en een instructie­bad dat tijdens, maar ook buiten de openingsur­en toegankeli­jk moet zijn voor clubs en scholen, en dat aan het huidige tarief. Voor toegang tot het hele zwemcomple­x krijgen Antwerpena­ren en erkende vereniging­en van de stad 40% korting. Een tiende van de effectief ontvangen toegangspr­ijzen van de Antwerpena­ars vloeit terug naar de stad.

Daarnaast gaat er bij de beoordelin­g van de voorstelle­n ook aandacht naar de ruimtelijk­e kwaliteit, duurzaamhe­id, mobiliteit, onderhoud en exploitati­e. En dan zijn er nog de voorwaarde­n voor de bijhorende parking. Met het geschatte bezoekersa­antal van 350.000 per jaar, moet de koper 340 parkeerpla­atsen voorzien. Tegelijker­tijd moet de exploitant het gebruik van andere vervoersmi­ddelen dan de auto stimuleren. “De oppositie schreeuwt moord en brand, omdat het dat aantal parkeerpla­atsen onvoldoend­e vindt”, zegt Van Campenhout. “Het Olympisch zwembad Wezenberg ontvangt jaarlijks 350.000 bezoekers. Daar is een parking van zeventig plaatsen en is er geen enkel probleem te bespeuren.”

Schaatsbaa­n

Naast een nieuw zwemcomple­x komt er op de Ruggeveldl­aan ook een nieuwe ijsbaan. “Dat dossier zijn we nu aan het voorbereid­en en ook dat moet snel gebeuren”, weet Van Campenhout. “De schaatsbaa­n moet gekoppeld worden aan het nieuwe zwembad, zodat de warmte die vrijkomt bij het maken van het ijs gebruikt kan worden om het zwembad te verwarmen. De schaatsbaa­n willen we zeker tot april 2018 openhouden. Als het kan langer. Ook tijdens de werken aan het zwembad, maar eerst moeten we nog bekijken of dat haalbaar is.”

LUDO VAN CAMPENHOUT (NVA) Schepen van Sport “Ja, ik heb met Studio 100 gesproken, maar ook met andere grote spelers. Elk ingediend project wordt even grondig bekeken.”

 ?? FOTO SIMON MOUTON ?? Mogelijk komt er in Deurne een Plopsaqua.
FOTO SIMON MOUTON Mogelijk komt er in Deurne een Plopsaqua.
 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium