Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Degradatie is ing ecalculeer­d”

-

De kogel is door de kerk: Erik Leffelaer wordt volgend seizoen de nieuwe coach van Loenhout. Leffelaer maakt de overstap van reeksgenoo­t Minderhout en wordt zo de vervanger van Nic Totori, die na drie seizoenen te kennen gaf toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

“Dan zitten we in hetzelfde schuitje”, lacht Leffelaer. “Ik was ook toe aan nieuwe uitdaging. Ik ben nu zes jaar als hoofdtrain­er van Minderhout aan de slag en wilde dichter bij huis komen werken. Ik was op zoek naar iets anders en Loenhout leek me de ideale club.”

Klein probleem: na het verlies van afgelopen weekend tegen Vlimmeren staat Loenhout met anderhalf been in derde provincial­e.

“De degradatie is ingecalcul­eerd”, zegt Leffelaer. “Maar derde provincial­e of niet, ik had gewoon een goed gevoel bij Loenhout. De accommodat­ie is top, de sfeer is er prima. Ik heb er nu al zin in. Natuurlijk weet ik zelf maar al te goed dat de heropstand­ing niet makkelijk zal worden, maar het bestuur beseft dat ook. Dit seizoen waren er de vele langdurige afwezigen en ontbrak het ook aan kwaliteit. Ik heb met Nic Totori daarover ook al verschille­nde keren van gedachten gewisseld. Voorzitter Ansoms is intussen ook al op zoek naar gerichte versterkin­gen. Hij beseft zelf ook dat de supporters beter verdienen dan dit seizoen het geval was.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium