Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kopje-onder in het kuuroord

-

Van: Gore Verbinski

Met: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth 146 min.

Geen halfuur houden wij het uit in een jacuzzi, maar de bezoekers van een kuuroord hoog in de Zwitserse Alpen kijken er in deze film duidelijk anders tegenaan. Zij hebben het zo naar hun zin dat ze er niet meer weg willen. Of is er meer aan de hand?

Veertien jaar geleden had Gore Verbinski ( Pirates of the Caribbean 1, 2 & 3) een kassahit te pakken met The Ring, zijn remake van de Japanse horrorfilm Ringu. Nu wil hij ons voor het eerst opnieuw laten huiveren.

Verbinski maakt het zichzelf echter moeilijk door te geloven dat hij de kijker bijna 2,5 uur op de rand van zijn bioscoopst­oel kan houden. A Cure for

Wellness mag dan baden in een macabere sfeer van kille, trefzekere beelden, de film mist een plot waar vlees aan zit.

Dane DeHaan ( The Amazing Spider-man

2, Life) speelt Lockhart, een weinig aimabele yup die zich uitsluiten­d bekommert om zijn plek op de bedrijfsla­dder. Hij krijgt de opdracht om zijn baas terug te halen uit deze Zwitserse spa. Maar niets loopt volgens plan en het toenemend gevoel van onbehagen dat zich op deze plek van hem meester maakt, kan hij maar niet van zich afschudden.

Wat aanvankeli­jk een potje huiveren belooft te worden, ontaardt in een weerzinwek­kend ‘sprookje’. Dat levert helaas geen film op die onder je huid kruipt.

 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium