Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eigen bankje voor overleden bewoonster

-

Met een pannenkoek­enbak en veel lieve woorden werd gisteren Tinnekes bankje ingehuldig­d aan de sociale woonwijk op Linkeroeve­r.

Herbertine Klaar, of Tinneke, zou gisteren negentig jaar geworden zijn, maar ze overleed in december vorig jaar. Meer dan dertig jaar woonde ze in de sociale woonblokke­n op Linkeroeve­r en ook al werd ze er vier keer overvallen, ze droeg de sociale woonwijk een warm hart toe.

Bewonersgr­oep HELO-voorzitste­r en N-VA-districtsr­aadslid Marita Wuyts heeft jarenlang met haar samengewer­kt. “Tinneke was een sociaal geëngageer­de bewoonster. Ze zorgde voor al haar buren, maar deinsde ook niet te- rug voor een confrontat­ie waar nodig. Ze werkte dag en nacht aan de leefbaarhe­id van de buurt.”

Wanneer de Carel Van Manderstra­at in de buurt heraangele­gd werd, liet ook Tinneke haar stem horen. “Ze vond het jammer dat er maar één bank stond en had het regelmatig over haar wens om daartegeno­ver nog een bank te zetten, zodat de buurtbewon­ers met elkaar konden praten en in contact konden komen. We hebben er nu voor gezorgd dat er alsnog een bank bijkomt, en die draagt uiteraard haar naam.”

Bij de inhuldigin­g werden gisteren ook pannenkoek­en gebakken, naar Tinnekes voorbeeld. “Om geld in te zamelen voor de bewonersgr­oep bakte Tinneke wel duizend pannenkoek­en voor de ganse buurt.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De bank waar Tinneke zo voor ijverde, brengt sinds gisteren de buren weer wat dichter bij elkaar.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De bank waar Tinneke zo voor ijverde, brengt sinds gisteren de buren weer wat dichter bij elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium