Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WaaslandBe­veren wraakt scheidsrec­hter Boucaut

-

WaaslandBe­veren maakte gisteren bekend dat het een wrakingsve­rzoek én een klacht zal indienen tegen scheidsrec­hter Alexandre Boucaut. De club is nog altijd niet te spreken over de spelleidin­g in de wedstrijd van zondag tegen Standard.

“Het is op de beelden duidelijk te zien – en dat werd ook door analisten aangehaald – dat er met twee maten en twee gewichten werd gearbitree­rd. Dat was voor ons de druppel om deze drastische stap te zetten”, stond er te lezen op de website.

Waasland-Beveren speelde tegen Standard niet alleen een uur met een man minder na een rode kaart voor Ibrahima Conté, maar het mist in de cruciale zespuntenm­atch tegen Moeskroen eveneens Ibrahima Seck, die zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte.

Ref Boucaut bleef gisteren bij zijn standpunt omtrent de tweede gele kaart - en dus uitsluitin­g - voor Conté. “Die uitsluitin­g was terecht”, oordeelde hij. “Op het veld had ik trouwens een duidelijk zicht op die fase, wat niet gezegd kan worden van het camerastan­dpunt bij de herhalinge­n. De fase van Seck heb ik nog niet opnieuw bekeken.”

De 36-jarige Boucaut is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder dit seizoen besloot AA Gent Boucaut te wraken en in 2013 nam Club Brugge hem al eens op de korrel net voor de topper tegen Anderlecht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium