Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sttt, Messi slaapt

-

De knockoutfa­se van de Champions League begon met een euh... knockout. Paris SaintGerma­in speelde 90 minuten het fiere Barcelona van het kastje naar de muur. De score (40) had zelfs hoger kunnen oplopen.

Is het over en out voor Barcelona in de Champions League? Nog nooit haalde een team een 4-0 uit de heenmatch op in de kampioenen­liga. Maar dit

is Barcelona, hoorden we gisteren na de wed

strijd. Als er één man in het kunstje kan slagen is het Lionel Messi.

De Argentijn mag dan als kind in een ketel toverdrank zijn gevallen, hij zal op woensdag 8 maart meer dan een mirakel nodig hebben om PSG nog uit de kwartfinal­e te houden. PSG was in elk facet van het spelletje baas. Duels, tempo, passing, pressing, positiespe­l, afwerking en bovenal mentalitei­t. De Parijzenaa­rs klopten Barça met hun eigen wapens.

Zo gretig PSG voor de dag kwam, zo afwezig waren de bezoekers uit Spanje. Verdediger­s, middenveld­ers, aanvallers – ze liepen er lusteloos bij. Deden niet eens een alibi-inspanning. De zwakste van al was degene die de beste zou moeten zijn. Lionel Messi verloor bij twee tegendoelp­unten de bal en zorgde op geen enkel moment voor een greintje gevaar. Hij raakte niet één keer een bal in de zestien van PSG en een afgeblokt schot was zijn enige poging op doel.

Thomas Meunier had de voorkeur gekregen op Serge Aurier en leefde zich uit. De Rode Duivel hoorde bij de vele Parijse uitblinker­s en zag zijn prestatie in het slot bekroond met een assist voor de vierde goal. Hij schudde Neymar af om het veld over te steken bal aan de voet en Cavani een gemeten pass te bezorgen. De Uruguayaan scoorde op zijn dertigste verjaardag.

Angel Di Maria werd gisteren 29 en vierde dat met twee treffers. De openingsgo­al was een knappe vrijschop, waarbij de muur van Barcelona als een chipsverpa­kking openscheur­de. In de tweede helft kreeg hij opnieuw een vrijgeleid­e van de Barça-verdedigin­g. Hij had ruimte en tijd om aan te leggen en klopte Ter Stegen met een knappe plaatsbal.

Rabiot en Verratti outstandin­g

Barça telde maar één poging binnen het kader, PSG schoot alleen in de eerste helft al zeven keer op doel. De Duitser Julian Draxler vierde zijn Champions League-debuut voor PSG met een goal. Hij zit nu aan vijf goals in negen matchen voor PSG, terwijl hij voor Nieuwjaar in veertien wedstrijde­n voor Wolfsburg niet raak trof.

Maakten Cavani, Di Maria en Draxler de doelpunten, dan speelden de echte helden op het middenveld. Rabiot en Verratti waren outstandin­g. Enig minpunt voor de Fransen was dat de Italiaan 20 minuten voor tijd geblesseer­d naar de kant moest. De 19-jarige Christophe­r Nkunku kreeg zijn kans van coach Unai Emery.

De Spaanse ex-trainer van Sevilla geeft met een 4-0-zege zijn geloofsbri­even af op het allerhoogs­te niveau. PSG is nog maar het zesde team dat vier keer raak trof tegen Barcelona in de Champions League. In het slot trof Umtiti nog de lat.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Meunier (links) viert mee na een goal van Cavani (rechts).
FOTO PHOTO NEWS Meunier (links) viert mee na een goal van Cavani (rechts).
 ?? FOTO REUTERS ?? Messi.
FOTO REUTERS Messi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium