Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen reden tot paniek”

Voorzitter Roger Roels hoopt na nederlaag t egen Kangoeroes dat upsendowns verdwijnen

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants trekt vanavond met een gedeukt imago naar Bergen. De havenploeg likt de wonden van de derbyneder­laag tegen Kangoeroes Willebroek. “Er is geen reden tot paniek, maar ik reken op een reactie”, zegt voorzitter Roger Roels.

Zo dominant Port of Antwerp Giants in de heenronde nationaal en Europees was, zo wispelturi­g is het de eerste anderhalve maand van 2017. Vooral in de EuroMillio­ns League blaast het warm en koud met een twee op zes, waarvan nul op drie in de Lotto Arena. De selectie van coach Roel Moors staat nog altijd op de tweede plaats, maar voelt de hete adem van Charleroi in de nek.

Voorzitter Roger Roels heeft ook niet meteen verklaring. “Anderhalve week geleden wonnen we met een twintiger in Aalst en enkele dagen later gingen we in eigen huis onderuit tegen Kangoeroes Willebroek. Oké, we missen Yoeri Schoepen en Dorian Marchant. Maar dat is geen excuus. Tegen een ploeg als Kangoeroes Willebroek moet je thuis altijd winnen. Alle respect trouwens voor Kangoeroes. Het speelde schitteren­d en verdiende de winst. Neen, het deed geen pijn dat ex-Giantsspel­ers bij Kangoeroes bepalend waren. Ik gun het Dennis Donkor trouwens en het is knap dat hij zich op het hoogste niveau kan tonen.”

Roels hoopt vanavond in Bergen op een reactie. “Wij spelen de laatste maanden te veel met ups-en- downs. Dat moet er op korte termijn dan ook uit. Ik had een gesprek met de sportieve staf en in het bijzonder met coach Roel Moors. We staan als bestuur achter hem en willen onze jonge coach en spelersgro­ep steunen. We zitten inderdaad in een dip, maar we staan nog altijd op een knappe tweede plaats.”

Top vier must

De voorzitter van de Metropoolp­loeg rekent op het einde van de reguliere fase (half mei) op een plaats in de top vier. “De tweede plaats zou ideaal zijn. Maar dat wordt de komende maanden met opponenten als Charleroi, Okapi Aalstar en Brussels een helse opgave. Daarom zou het mooi zijn dat we vanavond op verplaatsi­ng weer met een zege zouden kunnen uitpakken. Dan blijven we tweede en nemen we misschien weer afstand van de directe opponenten. Eindigen in de top vier is wel een must. Dan vatten we de playoffs toch met het belangrijk­e thuisvoord­eel aan.”

Dorian Marchant (rug) blijft onzeker en komt meer dan waarschijn­lijk niet in actie.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Roel Moors ziet het even niet meer zitten tijdens de rampzalige match tegen Kangoeroes.
FOTO TOM GOYVAERTS Roel Moors ziet het even niet meer zitten tijdens de rampzalige match tegen Kangoeroes.
 ?? FOTO DIRK
KERSTENS ?? Roger Roels
FOTO DIRK KERSTENS Roger Roels

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium