Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij moet meer risic o’s durven nemen”

Nederlande­r Richard Krajicek over jacht van David Goffin op top tien

-

David Goffin (26) doet vanaf vandaag op het ATPtornooi van Rotterdam een zoveelste gooi naar de top tien van de wereldrang­lijst. Al bijna een jaar schurkt Goffin aan tegen die belangrijk­e mijlpaal, maar telkens loopt het mis.

David Goffin staat sinds eind vorig seizoen geparkeerd op de elfde plaats van de wereldrang­lijst. Als hij deze week het tornooi van Rotterdam wint, springt hij over Gael Monfils en Roger Federer naar de negende plaats. Zelfs plaats acht (Marin Cilic) en zeven (Dominic Thiem) heeft hij in het vizier. Door het forfait van wereldtopp­ers Wawrinka en Nadal krijgt Goffin bij onze noorderbur­en andermaal een unieke kans om als eerste Belg die magische top tien in te duiken.

“En als het deze week niet lukt, dan zeker wel een andere keer dit jaar. Daar maak ik mij geen zorgen over”, zegt de Nederlands­e tornooidir­ecteur Richard Krajicek (45), winnaar van Wimbledon in 1996 en jaren een vaste waarde in de top tien.

“David heeft de afgelopen jaren een ongelofeli­jke progressie gemaakt. Ik was onder de indruk van zijn wedstrijde­n op de Australian Open en in Sofia. Daarin botste hij wel telkens op Grigor Dimitrov, maar die speelt momenteel op topvijfniv­eau.”

Laat het nu net de Bulgaar zijn die Goffin in de halve finale in Rotterdam zal moeten verslaan om de begeerde top tien te halen. “Als Goffin van spelers uit de top tien wil winnen, zal hij meer durf in zijn spel moeten leggen. Hij kan niet blijven wachten op de fouten van de tegenstand­er, want die wereldtopp­ers maken geen fouten. Dat lef om risico’s te nemen zit niet echt in zijn karakter, maar ik merkte in zijn voorbije matchen wel dat hij stilaan die klik heeft gemaakt. Ik zie sinds januari plots een andere

Goffin. Eentje die wel meer agressie toont tijdens de belangrijk­e punten. En een speler die ook hard aan zijn service heeft gewerkt. Het zijn die positieve signalen die mijn geloof sterken dat hij misschien al deze week de belangrijk­e sprong zal maken.”

Goffins missie start vandaag om 11.00u met een match tegen de Rus Andrey Kuznetsov (ATP 55).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium