Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Afscheid nemen met behoud”

Jens Van Loon doet met hattrick hoop op redding bij Brasschaat weer helemaal opleven

- WALTER PEERSMANS

Bij Brasschaat geloven ze weer volop in het behoud. Na de stunt in Lille enkele weken geleden won de parkploeg afgelopen weekend in eigen huis met 32 van Branddonk. Meteen de eerste zege voor nieuwbakke­n coach Johan Geladi. Man van de match bij Brasschaat: Jens Van Loon. De spits die vorige week aangaf geelblauw eind dit seizoen te verlaten, scoorde alle doelpunten. “Als afscheidsc­adeau wil ik Brasschaat in eerste houden.”

Het was dan misschien niet zijn eerste hattrick, het was voor Van Loon toch een speciale. Met zijn drie doelpunten rondde de aanvaller de kaap van honderd doelpunten in het shirt van Brasschaat. “Ik zit nu aan 101”, weet Van Loon. “Het is toch iets om trots op te zijn. In totaal zit ik dit seizoen ook al aan negentien doelpunten en sta ik op kop in de topschutte­rsstand. Geudens van White Star en Thomas Stevens van Ternesse volgen kort achter mij. Hopelijk kan ik topschutte­r worden.”

Maar het waren dus niet alleen die honderd doelpunten die Van Loon afgelopen weekend deden juichen. De zege tegen Branddonk, een rechtstree­kse concurrent voor het behoud, deed heel Brasschaat veel deugd. De hoop op het behoud is plots weer springleve­nd. Van Loon: “Het was toch ook al een tijdje geleden dat we tegen de concurrent­en onderin nog eens de volle pot pakten. Dit hadden we echt nodig.”

De voorbereid­ing verliep voor Brasschaat nochtans niet van een leien dakje. “Omdat onze coach Johan Geladi pas onlangs had overgenome­n van Sammy Clymans en hij tactisch niet zo goed op de hoogte was, hebben we donderdaga­vond met hem en de spelers de aanpak van ons duel tegen Branddonk overlegd. We kenden hun kwaliteite­n en gebreken en hebben dat zaterdag goed uitgebuit.”

Maar of Brasschaat zich nu redt of niet, Van Loon zelf zal volgend seizoen niet meer te zien zijn in het shirt van de parkploeg. Samen met ploegmaat Tom Gilops trekt Van Loon naar tweedeprov­incialer ’s Gravenweze­l-Schilde. Dat geraakte vorige week bekend. “Daar ben ik nog niet mee bezig. Het behoud komt nu op de eerste plaats. Ik wil hier in schoonheid eindigen en Brasschaat in eerste provincial­e houden. We zullen volgend weekend in Schriek opnieuw scherp voor de dag moeten komen. Schriek zal gebrand liggen op revanche na hun nederlaag uit de heenronde.”

 ?? FOTO SMB ?? Jens Van Loon. Houdt hij in Brasschaat in eerste provincial­e?
FOTO SMB Jens Van Loon. Houdt hij in Brasschaat in eerste provincial­e?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium