Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden een fantastisc­he zaak kunnen doen”

-

Kan het dan toch nog mislopen voor Ternesse? Na de eerdere misstap in Antonia verloren de Wommelgemn­aren in De Kempen een tweede keer op rij buitenshui­s. Gelukkig kwam ook titelconcu­rrent Lille niet verder dan een 11 gelijkspel tegen GR Katelijne. “We hadden een fantastisc­he zaak kunnen doen”, beseft doelman Wouter Goris.

“De omstandigh­eden in De Kempen speelden echt in ons nadeel”, opent Goris. “We kwamen al vroeg op achterstan­d door een rechtstree­kse vrije trap die er helemaal geen was. Een schandalig­e, absurde beslissing van de scheidsrec­hter. Jammer, want daarna waren we de dominante ploeg, kwamen we zelfs langszij en kregen we ook de beste kansen. Alleen werd de wedstrijd na een uur onderbroke­n wegens de sneeuwval. Na die break waren we niet goed bij de les en kregen we binnen het kwartier plots drie doelpunten te slikken. De boeken konden meteen toe, bovendien was het veld ook zwaarder geworden, iets wat ons voetbal niet ten goede kwam.”

Een geluk bij een ongeluk voor Ternesse: concurrent Lille kwam thuis tegen GR Katelijne niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Al is dat voor Goris niet meteen een opsteker. “We hadden een fantastisc­he zaak kunnen doen. Maar oké, het is niet anders. Samen met Herentals en Lyra blijven er voor ons nog drie concurrent­en over. Ik ben er echter van overtuigd dat iedereen de knop snel zal kunnen omdraaien, daar hebben we de ervaring voor. We hebben ons lot nog altijd in eigen handen. Hopelijk wordt de titel straks de kroon op het werk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium