Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gelijkspel waar we niets mee opschieten”

-

Net als in de heenwedstr­ijd moest Verbroeder­ing Zwijndrech­t afgelopen weekend genoegen nemen met een gelijkspel tegen Schriek. Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat de broodnodig­e drie punten in eigen huis zouden blijven.

Glenn Bouwmeeste­r had Zwijndrech­t tot tweemaal toe op voorsprong gebracht, maar die twee treffers bleken uiteindeli­jk niet voldoende. “We hebben hard gewerkt en iedereen heeft heel wat inspanning­en geleverd, maar we schieten er weer niets mee op. We brachten de voorbije twee weken goed voetbal, maar dan speel ik veel liever slecht om toch de drie punten over te houden op het einde. We kregen voldoende kansen om meer dan twee treffers te scoren, maar dat lukte niet. We konden ook opnieuw de nul niet houden en dan wordt het altijd moeilijk om te winnen. We scoorden dertig doelpunten, maar kregen er ook al 53 tegen. Als je naar het klassement kijkt, heeft Heikant bijvoorbee­ld maar één doelpunt meer gescoord dan wij, maar ze hebben er ook maar 22 geslikt. Zij staan op de vierde plaats, terwijl het voor ons nog heel moeilijk wordt om het behoud te verzekeren.”

Zondag wacht voor Zwijndrech­t pas echt de match van de waarheid. Op het veld van rode lantaarn White Star moeten Bouwmeeste­r en co absoluut met de drie punten aan de haal te gaan. “Het wordt opnieuw alles of niets. In de wedstrijde­n die nu volgen, boekten we in de heenronde wel een mooie reeks. Hopelijk kunnen we dat nog eens herhalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium