Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maar eerst nog behoud afdwingen”

Turk Sportcoach Robby Gauwloos gaat na dit s eizoen aan de slag bij Halle

-

Robby Gauwloos is aan zijn laatste weken bezig als trainer van Turk Sport. De coach tekende voor volgend seizoen een overeenkom­st bij reeksgenoo­t Halle. “Dit was geen makkelijke keuze, maar het project bij Halle spreekt me aan.”

“Halle contacteer­de me eind vorige week”, zegt Gauwloos. “Die club heeft gezonde sportieve ambitie, beschikt over een knappe accommodat­ie en heeft een prima jeugdwerki­ng. Als echt voetbaldie­r wil ik graag op lange termijn aan het ambitieuze project meewerken, in het weekend ging ik dan ook op hun aanbod in. Het was alleen jammer dat het nieuws vroegtijdi­g uitlekte, want ik had liever de spelersgro­ep van Turk Sport graag persoonlij­k ingelicht over deze moeilijke keuze”, besluit Gauwloos.

Extra pijnlijk voor de coach: het nieuws van het vertrek van Gauwloos bij Turk Sport viel samen met de zware 5-2 nederlaag van zijn club in de degradatie­topper bij rode lantaarn Gooreind. “Die uitslag geeft een totaal vertekend beeld. Net zoals in de heenmatch werd onze openingstr­effer om onduidelij­ke redenen afgekeurd. Na een dubbele achterstan­d kwamen we terug op gelijke hoogte en gingen we voluit voor winst. We misten een open kans en dat brak ons zuur op. Op de counter slikten we een derde doelpunt. We moesten dan risico’s gaan nemen en kregen zo nog twee doelpunten te slikken. Bij een zege sloegen we een ruime kloof, maar nu nadert de tegenstand­er tot op vier punten. Met enkele matchen tegen rechtstree­kse concurrent­en voor de boeg staan we voor beslissend­e weken. Ik focus nog volledig op Turk Sport en mijn werk is pas af als de redding mathematis­ch zeker is. Het zal lastig zijn om deze leergierig­e groep die veel progressie maakte achter te laten.”

Voor Gauwloos wordt het avontuur bij Halle zijn zoveelste kunststukj­e. “Na een promotie met Massenhove­n speelde ik de eindronde met Tubantia en pakte ik de titel met Hoboken. Ik kende een leuk jaar bij Rupel Boom waar ik als assistent snel doorschoof naar hoofdcoach. Met succes ook. Door ge- zondheidsp­roblemen verdween ik dan een tijdje uit beeld, ik was dan ook gecharmeer­d door het feit dat Turk Sport me half oktober contacteer­de. Ze wilden me absoluut als coach om het behoud te verzekeren. Ik zal de club dan ook met spijt in het hart verlaten, maar eerst dat behoud verzekeren.”

 ?? FOTO WAS ?? Robby Gauwloos.
FOTO WAS Robby Gauwloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium