Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met Aploeg voor eindronde gaan, met Bploeg laatste plaats proberen te vermijden”

-

Het werd een topweekend voor Aartselaar. Niet alleen blijft de Aploeg op koers voor de eindronde na de 30 zege tegen Borsbeek. Ook de Bploeg pakte op het veld van Elzestraat zijn tweede zege van het seizoen.

De A-ploeg deed tegen Borsbeek wat het moest doen en pakte zo voor het eerst dit seizoen drie zeges op een rij. Volgens coach Pascal Schaevers kende zijn ploeg weinig problemen. “Vooral omdat Quick rond het halfuur en net na de pauze twee keer wist te scoren. Nadien konden we de wedstrijd rustig controlere­n. Het is leuk dat we voor het eerst drie keer na mekaar wisten te winnen. Maar vooral: met Puurs en Branst zaten er in die reeks van drie zeges twee rechtstree­kse concurrent­en bij. Deze negen op negen levert ons een tweede plaats op en daarmee liggen we terug op koers. Aan de titel moeten we niet meer denken. Maar een tweede plaats en vooral een stek in de eindronde moeten opnieuw haalbaar zijn. Dat was ook de doelstelli­ng waarmee we aan het seizoen begonnen zijn.”

Naast de A-ploeg mocht dus ook de B-ploeg van Aartselaar juichen. De jongens van coach Kim Van Leuven wonnen met 1-2 bij Elzestraat, hoewel de wedstrijd zeker niet goed begon. “Na amper drie minuten keken we al tegen een achterstan­d aan, maar het bleek niet de basis van een nieuwe nederlaag. De groep vocht terug, scoorde nog voor de pauze de gelijkmake­r via Callens en halfweg de tweede helft legde Baets de overwinnin­g vast. Voor deze jonge groep is deze tweede zege een opsteker. We krijgen nu stilaan aansluitin­g met de andere staartclub­s. Hopelijk slagen we er dit seizoen nog in om onze progressie te bevestigen en die rode lantaarn achter ons te laten”, aldus Van Leuven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium