Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat zege ons niet dichter bij Niels e brengt”

-

Met een hattrick zorgde Tim Leemans zondag voor de drie doelpunten van Oxford Hemiksem in de 32 overwinnin­g tegen SC Mechelen. Door de zege blijft Oxford in het spoor van leider Nielse. Het moet wel rekenen op puntenverl­ies van de ongeslagen koploper, wil het nog meestrijde­n voor de titel.

Oxford kwam tot drie keer toe op voorsprong tegen SC Mechelen. Maar pas na het derde doelpunt waren de Hemiksemna­ren zegezeker. “Voor de rust kwamen we nog op 1-0, maar daarna sloop er wat nonchalanc­e in het team”, zegt Tim Leemans. “SC Mechelen kwam beter in de partij en onze doelman moest zich enkele keren tonen. Toch viel de gelijkmake­r nog in de eerste helft. Meteen daarna begonnen we plots op- nieuw beter te voetballen en ik kon nog een tweede keer scoren. In de tweede helft was er opnieuw die nonchalanc­e en het duurde weer tot na de gelijkmake­r van SC Mechelen voor we ons herpakten. Een kwartier voor tijd werd het 3-2, daarna volgden nog enkele mogelijkhe­den voor beide ploegen. Het werd zo een felbevocht­en zege.”

Na de 0-6 pandoering voor Schelle in de topper tegen Nielse, is Oxford opgerukt naar de derde plaats. Al had Leemans het toch liever anders gezien. “Het was fijn geweest als Schelle punten had kunnen afsnoepen van Nielse, nu moeten we blijven hopen op een misstap van de leider. Voorlopig hebben we het zelf niet in handen. Het is natuurlijk nog lang en alle ploegen bovenaan hebben nog moeilijke wedstrijde­n. Alles blijft mogelijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium