Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In andere wedstrijd was ik niet gestart”

- KARIN DE RYCK

Het WK afstanden in het ZuidKoreaa­nse Gangneung werd een afknapper voor ons land. Bart Swings kon op geen enkel moment overtuigen en ook voor de Wuustwezel­se Jelena Peeters werd het WK er een om snel te vergeten.

Jelena Peeters opende donderdag haar WK op de 3000m en klokte daar af als 20ste en laatste in 4’12”51. Het Nederlands­e fenomeen Irene Wust was maar liefst 13 seconden sneller. Tegen de Duitse Stephanie Beckert had Peeters lang stand gehouden, maar in de laatste ronden verloor ze terrein en moest ze het onderspit delven.

Op haar favoriete afstand, de 5000m, verging het de Antwerpse al niet beter. Ook daar werd ze laatste, in 7’14”68 of 7”03 boven haar persoonlij­ke record. Op de laatste afstand, de massastart, werd ze 18de in 8’16”36.

“Ik had inderdaad absoluut meer verwacht van dit WK”, klinkt het bij een ontgoochel­de Jelena Peeters, die dinsdagnac­ht terugkeerd­e uit Zuid-Korea na een tussenland­ing in Rome. “Ondanks het feit dat ik nog een persoonlij­k record reed in de aanloop naar dit WK en me bovendien erg goed voelde, ben ik op de valreep geveld door een verkoudhei­d die ik opliep in Berlijn. Helaas zette die zich vast op mijn longen. Dat maakte het erg zwaar om tot het uiterste te gaan. Hierdoor was ook mijn recuperati­e niet goed en herstelde ik dus niet snel en niet goed genoeg.”

De splinterni­euwe ijsbaan waar volgend jaar ook de olympische medailles van Pyeonchang 2018 worden verdeeld, bracht Peeters tot nu nog geen geluk. “Als het een minder belangrijk­e wedstrijd was geweest, was ik zeker niet gestart. Ik voelde gewoon dat ik helemaal niet fit was.”

“Uiteraard ben ik teleurgest­eld, maar ik blijf gemotiveer­d en zal alles op alles zetten om volgend jaar aan de Winterspel­en deel te ne- men. Daarbij zie ik geen enkel probleem om me te plaatsen op enkele onderdelen. Ik heb dan ook veel zin om me daarop voor te bereiden. Dit WK ga ik zo snel mogelijk vergeten. Ik had gewoon pech. Eind deze week beslis ik over mijn deelname aan het WK allround.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jelena Peeters.
FOTO BELGA Jelena Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium