Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook Nederland ‘Ziet Em Duun’

-

Na Vlaanderen valt ook Nederland in katzwijm voor ‘dien gladde aap, met zenne geile blik en zijn vettig haar’. Nederlands­e radiostadi­ons pikken de Kempense hit Ziet Em Duun van Van Echelpoel gretig op. Frontman Tijs Vanneste (37) verdeelt zijn tijd tussen musiceren en tatoeëren.

“Ik hem mijn zwarte broek aan en een klodder gel in mijn haar”, zingt Ruud de Wild. Die populaire Nederlands­e radio-dj lanceerde vorige week een verbazend goed gemaakte parodie op de clip van Ziet Em Duun. Alsof de Kempense bard Jef Van Echelpoel een Nederlands­e broer heeft.

“Ik vind de parodie geweldig goed gedaan”, bekent Tijs Vanneste, alias Jef Van Echelpoel. “Ruud de Wild speelde zelfs scènes uit onze videoclip na. Details zoals de kleuren uit de clip en de pruik die hij draagt, kloppen helemaal. Ik stel vast dat hij hier ernstig werk van heeft gemaakt. Ferm!”

De parodie bewijst dat Van Echelpoel ook in Nederland furore maakt. “De promotie en airplay van Ziet Em Duun lopen inderdaad lekker bij onze noorderbur­en. En neen, we gaan het lied niet vertalen. Hollanders verstaan blijkbaar ook het Algemeen Dessels waarin ik zing

(lacht). In Kempens zit tenslotte een snuifje Brabants.”

Om 5u ’s ochtends onderweg

“Yves (Gaillard, producer en muzikale wederhelft van Van

Echelpoel, red.) en ik zitten dezer dagen vaak in de wagen richting noorderbur­en. Morgen, donderdag, zijn we bijvoorbee­ld al weer om 5u ’s ochtends onderweg naar Nederland om er in een ochtendrad­ioshow te spelen. Rond de middag ben ik dan terug in Mol en begin ik te tatoeeren. Mijn leven is momenteel heftig en intens, maar geweldig plezant.”

Vanneste combineert zijn muzikale carrière immers met zijn florerende tattooshop T*INK, waar BV’s zoals Ben Segers en Tom Boonen kind aan huis zijn. “Ik wist al vanaf mijn veertiende dat ik wilde tatoeëren. Dus ik ga daar zeker niet plots mee stoppen, dat overweeg ik

zelfs niet. Beeldende kunst

en muziek zijn mijn leven. Het is wel zo dat ik voorlopig mijn agenda van T*INK heb ‘dichtgezet’. Eigenlijk nam ik al sinds vlak voor de release van Ziet

Em Duun geen nieuwe opdrachten meer aan. Want ik heb nu afspraken staan tot in het voorjaar van 2020. Ik tatoeëer bijna zes dagen op zeven. Gelukkig zitten mijn klanten op mijn golflengte. Ze begrijpen het heel goed als een tattoosess­ie eens een keer verschuift vanwege Van Echelpoel.”

Ziet Em Skiën

Ook in ons land blijft Ziet Em

Duun scoren. De catchy single vindt een nieuwe adem in... après-skibars. “Grappig, hoeveel filmpjes ik krijg van skiërs die uit hun dak gaan op schnaps en Ziet Em Duun”, lacht Vanneste. “Ondertusse­n werken Yves en ik in de studio hard aan een opvolger. Onze tweede single lanceren we nog dit voorjaar. Hoewel hij nog niet helemaal af is, vind ik hem nu al graaf klinken.”

“Daarnaast bereiden we een dj-set voor de festivalzo­mer voor. We selecteren funky platen en bewerken die à la Van Echelpoel. We gaan een stomende live-set presentere­n waarin Jef Van Echepoel gaat MC’en. Ik heb er nu al ongeloofli­jk veel goesting in.”

Tussendoor nog tijd gehad voor enige vorm van romantiek, gisteren op Valentijns­dag? “Het zal wel zijn! Ons gezinnetje is mijn solide thuisbasis. Zonder dat fundament bestaat er niets. Sinds acht maanden zijn Lisse en ik de trotse ouders van een gezonde zoon. Enkele maanden na de geboorte volgde de bevalling van Ziet Em Duun. Als ik zo terugblik denk ik soms: ’t was een gerellig jaar (lacht).”

STEFAN LAENEN

Bekijk de Nederlands­e parodie op Ziet Em Duun op gva.be

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT
FOTO'S RR ?? Links de clip van
Ziet Em Duun, rechts de Nederlands­e parodie: “Geweldig goed gedaan”, vindt Tijs Vanneste. Tijs Vanneste met zijn
muzikale kompaan Yves Gaillard: “Mijn leven is momenteel heftig en intens, maar
geweldig plezant.”
FOTO JOREN DE WEERDT FOTO'S RR Links de clip van Ziet Em Duun, rechts de Nederlands­e parodie: “Geweldig goed gedaan”, vindt Tijs Vanneste. Tijs Vanneste met zijn muzikale kompaan Yves Gaillard: “Mijn leven is momenteel heftig en intens, maar geweldig plezant.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium