Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De gretigheid en de int ensiteit moeten wel omhoog”

- (luhe)

Red Vic verloor thuis tegen Aalstar B en blijft in de middenmoot hangen. Zo blijft het onder de verwachtin­gen. Coach Johan Foerts had op veel meer gerekend. Zondag wacht de verplaatsi­ng naar Hansbeke.

“We waren het seizoen met veel ambitie gestart en hadden zeker op top vijf en misschien wel top drie gerekend”, begint Johan Foerts. “Maar we spelen te veel met hoogtes en laagtes. Bovendien is het niveau in eerste landelijke veel hoger dan de voorbije jaren en zijn er veel ploegen aan elkaar gewaagd. Verschille­nde spelers die veel hoger hebben gespeeld, zakken tegenwoord­ig af naar landelijke.”

“We werken anders heel hard aan de evolutie van onze jonge gasten. We hebben een vaste leerlijn uitgeteken­d van liefst veertig bladzijden. Met deze visie coachen we alle jeugdploeg­en hetzelfde. Zo kunnen miniemen meetrainen met de cadetten en die dan weer met de juniores.”

“Het bestuur van Red Vic wil zo hoog mogelijk spelen. We willen dan ook naar derde klasse. Als dat niet alleen met eigen jeugdspele­rs kan, moeten er andere jongens bijkomen. De gesprekken daarover zijn volop aan de gang. Uiteraard spraken we eerst met de eigen spelers. We blijven op deze manier werken. De gretigheid en de intensitei­t moeten wel omhoog. Discipline bij de trainingen is nodig om succes te hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium