Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overvaller­s The Phone House riskeren tot 7 jaar cel

-

Tien leden van een Antwerpse jongerenbe­nde worden verantwoor­delijk gehouden voor drie gewapende overvallen op filialen van The Phone House. De procureur eist tot 7 jaar cel.

Mohamed E.K. (28) was op 3 fe- bruari 2016 een filiaal van The Phone House aan de Bredabaan in Merksem binnengest­apt. Hij had een pistool naast het hoofd van de winkelbedi­ende gehouden en geschoten. “Om indruk te maken”, bekende hij achteraf. Hij had het slachtoffe­r vastgebond­en en was met een rugzak vol smartphone­s vertrokken.

Hetzelfde filiaal werd op 22 februari 2016 opnieuw overvallen. De bediende moest onder bedreiging van een vuurwapen de kluis openen en het geld overhandig­en. Daarna moest hij voor de daders een doos met smartphone­s vullen. Samir B.S. (26) bekende zijn betrokkenh­eid en duidde Omar A. (27) en Younes A. (27) als zijn mededaders aan, maar zij ontkennen.

De derde overval gebeurde op 31 maart 2017 op The Phone House in de Abdijstraa­t op het Kiel. De be- diende werd bedreigd met een pistool en een mes, maar kende de code van de kluis niet. De daders plunderden de kassa en stalen liefst 45 iPhones. Mohamed E.K. bekende opnieuw zijn betrokkenh­eid, net als Mouhcine T. (21). Tshiam R. (22) legde gedeelteli­jke bekentenis­sen af, Dilan K. (20) ontkende.

Na de overvallen kwamen Redouane C. (21), Yentl B. (19) en Nicole M. (20) in beeld als de helers van de buit. Redouane C. had de gestolen toestellen via zoekertjes op tweedehand­ssites verkocht. Hij gaf de kopers valse facturen op naam van een winkel in de Offerandes­traat.

Voor de beklaagden die bij de brutale overvallen betrokken waren, vorderde de procureur celstraffe­n gaande van drie jaar tot zeven jaar. De helers riskeren tot één jaar cel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium