Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Slachtoffe­r werd twee keer bestolen in twee maanden

-

Een fietsendie­f is maandenlan­g gebukt gegaan onder een knagend gevoel van wroeging. De dader bracht de fiets die hij op de Waalsekaai stal, na twee maanden terug naar dezelfde plek.

Veronique Matthys (36) werkt als jurist in het hof van beroep in Antwerpen. Elke morgen neemt ze de trein vanuit Turnhout, waar ze woont. Om op haar werk op de Waalsekaai te geraken, neemt ze haar eigen fiets die ze aan het Centraal Station stalt.

Toen Veronique eind december na het werk huiswaarts wilde keren, bleek haar fiets gestolen. Ze had hem nochtans zorgvuldig geparkeerd op de Waalsekaai. “Het slot waarmee ik mijn fiets had vastgelegd, was eigenlijk niet zo stevig”, vertelt Veronique. “Ik had niet verwacht dat fietsdieve­n vlak bij het hof van beroep zouden toeslaan: het gebouw wordt heel de dag door politiemen­sen bewaakt.”

Veronique besloot de diefstal niet bij de politie te melden. “De gestolen fiets was een afdankertj­e van mijn ouders, ik had hem bovendien niet laten graveren”, zegt Veronique. “Die zie ik nooit meer terug, dacht ik. Daarom parkeerde ik na de diefstal een andere fiets aan het Centraal Station.”

Woensdag sloeg het noodlot opnieuw toe. Ditmaal hadden dieven Veroniques nieuwe fiets aan het station gestolen. “Hoeveel pech kan je hebben? In amper twee maanden tijd werd ik twee keer bestolen. Ik kon er echt niet om lachen”, zegt de vrouw.

Dik tegen haar zin nam Veronique die ochtend dan maar de tram naar haar werk. Tijdens het korte stukje dat ze nog te voet moest, viel haar oog op een damesfiets: het gestolen afdankertj­e van Veroniques ouders. Vermoedeli­jk had de dief spijt gekregen en plaatste hij de fiets pas na twee maanden terug op de plek waar hij gestolen werd.

Veronique is vastberade­n: ze gaat zich geen derde keer laten bestelen. “Ik laat mijn fiets zo snel mogelijk graveren, en koop een extra dik slot”, besluit ze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium