Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winkelhaak stopt met expo’s

Designcent­rum slaat na vijftien jaar andere weg in

-

De tentoonste­lling

die vandaag van start gaat, zal ook meteen de allerlaats­te ooit zijn in designcent­rum De Winkelhaak in de stationsbu­urt.

“Het stopzetten van de gratis tentoonste­llingen die vijftien jaar lang plaatsvond­en in ons centrum is geen makkelijke, maar wel een bewuste keuze”, zegt manager van De Winkelhaak Klara De Smedt. “Vijftien jaar geleden zijn we begonnen met twee doelstelli­ngen: de buurt op de kaart zetten en creatief ondernemer­schap ondersteun­en. Die doelstelli­ngen zijn nu redelijk ingevuld. Ondertusse­n is er enorm veel aanbod voor creatieve ondernemer­s. Waar er vroeger in de buurt weinig tot geen exporuimte was, kun je nu drie of vier tentoonste­llingen op een avond meepikken. De concurrent­ie is groot en de subsidies die we kregen zijn weggeval- len. Daarom slaan we nu een andere weg in.”

Ook de noden op cultureel vlak zijn veranderd. “Voor startende creatievel­ingen is er ondertusse­n veel aanbod. Overal duiken pop- ups en startersin­itiatieven op. Daarom lijkt het ons belangrijk om ook de gevestigde waarden en de zogenaamde groeiers niet over het hoofd te zien. Zij die de overstap hebben gemaakt naar een profession­ele zaak. Ook zij hebben nog een platform en ondersteun­ing nodig.”

De laatste tentoonste­lling loopt nog tot eind april. “Vanaf 1 mei voorzien we een grondige verbouwing van onze exporuimte. Die wordt ingericht met drie nieuwe zogenaamde voor workshops en brainstorm­sessies. Verder blijft een deel van de ruimte ook open en maken we daarvan een voor meer dan honderd personen. De ruimtes kunnen tijdens de kantoorure­n profession­eel gebruikt worden en na de kantoorure­n kan de buurt er ook mee gebruik van maken. Bijvoorbee­ld door yogalessen, workshops of cursussen.”

break-out rooms

lecture room

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium