Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Er hangt magie in de lucht

- GUY VAN VLIET

De zenuwen van het publiek in de Antwerpse Stadsschou­wburg worden dezer dagen bijzonder op de proef gesteld met een bloedstoll­ende magische show met de absolute wereldtop aan illusionis­ten. En met de geheimzinn­ige Aaron Crow als Vlaamse blikvanger.

Kobe Van Herwegen, zelf goochelaar en dé Vlaamse expert op vlak van goochelges­chiedenis, weet zich met zijn geluk geen blijf nu hij gastheer mag spelen tijdens

de show die tot en met volgende week te zien is in Antwerpen en Gent. “Ik krijg klamme handjes als ik eraan denk dat ik met deze mensen op het podium sta. Dit is de absolute wereldtop. De mensen in het publiek gaan niet weten, laat staan geloven wat ze zien”, voorspelt Kobe. “Met deze mannen het podium delen, is een droom die in vervulling gaat. Ik sta zelf met open mond te kijken naar wat ze doen.”

verzamelt de beste illusionis­ten ter wereld in één wervelende show, boordevol onwaarschi­jnlijke stunts. Zo staat Luis de Matos niet voor niets bekend als de meester-goochelaar. In

laat hij zelfs het volledige publiek deelnemen aan een van zijn acts. Ontsnappin­gskoning Krendl laat zich, in onvervalst­e Houdini-stijl, vastgekete­nd opsluiten in een afgesloten vat water. De tijd tikt genadeloos verder terwijl hij probeert te ont-

Illusionis­ts,

The Illusionis­ts

nists

The

The

Illusio- snappen.

Het publiek kijkt helemaal met verstommin­g toe als Enzo, alias De Ongrijpbar­e, uit het niets een heuse helikopter tevoorschi­jn tovert. Tussen al dat spektakel zitten ook intiemere pareltjes. Zo toont Yu Ho-Jin

“Soms heb ik zelf wel schrik. De stunts zijn echt zo gevaarlijk als ze eruit zien. Een bevende hand is uit den boze. Soms is dat moeilijk. Als ik met een jetlag aankom voor een show en te veel koffie heb gedronken, moet ik zorgen dat mijn handen niet trillen. Maar eens ik op het podium stap, ben ik zo geconcentr­eerd dat alles van me af valt. Er is nog nooit iets verschrikk­elijk fout gegaan en dat wil ik zo houden”, stelt Ben Blaque.

Dezelfde spanning hangt in de lucht bij Aaron. “Ik verwerk zelfs martial arts in mijn act, die heel extreem is. En daar betrek ik dan mensen uit het publiek bij. Ik laat mensen dingen doen die ze onmogelijk achten. Door met het publiek te werken, is mijn act ook elke dag anders en dat houdt het ook voor mij spannend.”

Vergen de stunts de uiterste concentrat­ie, dan proeft het publiek toch het plezier waarmee de illusionis­ten op het podium staan. “Dit is de ultieme jongensdro­om”, beseft Aaron, en Ben beaamt dat. “Op het podium ben ik heel ernstig, maar om dit te doen, moet je een kind gebleven zijn. Ik ben een echte Peter Pan die als volwassene avonturen kan blijven beleven.”

DRAMATISCH LANG HAAR

Met zijn lange haar is Ben Blaque een van de meest opvallende verschijni­ngen in de show. “Het liefst ging ik nu meteen met jou naar de kapper! Ik heb dat lange haar intussen wel gehad. Maar het maakt deel uit van mijn personage. Het haar geeft een dramatisch effect, mensen herkennen me meteen sinds ik dit kapsel heb. Ik moet het dus houden”, zegt Ben. “Ach, Nana Mouskouri heeft ook nog altijd hetzelfde haar”, grapt Aaron, die in hetzelfde schuitje zit. “Sinds het WK van 2003 draag ik dit kapsel al. Het hoort gewoon bij de act en herkenbaar­heid”, lacht Aaron.

 ?? Kobe Van Herwegen. ??
Kobe Van Herwegen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium