Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is de absolute wereldtop. De mensen in het publiek gaan niet weten, laat staan geloven wat ze zien.”

-

zich vingervlug met de kaarten, terwijl Raymond Crowe – de Meester van het Ongewone – ontroert met zijn complexe schaduwspe­l.

Met de geheimzinn­ige Aaron Crow vult ook een Vlaamse wereldster de Belgische voorstelli­ngen aan. “De makers noemen de show

en dit keer is dat geen gebakken lucht”, verzekert Aaron. Zijn Amerikaans­e collega Ben Blaque, die als De Scherpschu­tter een van de meest opzienbare­nde acts van de show heeft, treedt hem bij. “Dit is gewoon de meest intense en meest prestigieu­ze show ter wereld. Hierin meespelen, is deel uitmaken van de geschieden­is”, stelt Ben Blaque onomwonden.

Voor Aaron Crow is het een hoogtepunt, vijftien jaar na zijn doorbraak. “De bal ging voor mij aan het rollen na mijn deelname aan het WK voor illusionis­ten en goochelaar­s in 2003. Ik won die wedstrijd en plots ging het van communiefe­esten en plaatselij­ke braderieën naar megashows in Parijs en Las Vegas.

the best of the best Niet slecht voor een gewone jongen uit WestVlaand­eren. Het wordt genieten om in België op te treden en een keer sant in eigen land te zijn”, glundert Aaron. “In breng ik de blinddoeka­ct waarmee ik het WK won, in een aangepaste en nog spannender­e versie.” Het zorgt ervoor dat zijn collega’s al even benieuwd zijn als het publiek. “Ik zag Aaron nog nooit persoonlij­k aan het werk, maar ik ken zijn grote reputatie. Ik vind het geweldig om met hem samen te kunnen werken”, reageert Ben Blaque.

The

Illusionis­ts

De act van de Amerikaans­e scherpschu­tter is er ook eentje voor mensen met stalen zenuwen. Met zijn krachtige kruisbogen vuurt hij zijn pijlen af op objecten die door zijn assistente worden vastgehoud­en. Dat doet hij zelfs met de rug naar zijn doel, kijkend door de camera van zijn mobieltje. En de stunt van Willem Tell, die een appel op het hoofd van zijn zoontje doorkliefd­e, verbleekt als Ben Blaque op een ingenieuze manier geblinddoe­kt op zichzelf schiet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium