Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Teo zonder goals, “maar die komen wel”

-

Een bemoedigen­de prestatie, de eerste basisplaat­s van Isaac Kiese Thelin. De 24jarige Zweed kwam in de Belgische competitie nog niet verder dan 34 minuten in drie invalbeurt­en en beleefde gisteren dus ook wat zijn vuurdoop bij Anderlecht.

De huurling van Bordeaux liet zich direct gel

b den in de duels en zette hoog druk op de verdediger­s, eigenlijk net zoals Lukasz Teodorczyk dat doet. En de Zweed en de Pool hebben nog meer raakvlakke­n: Thelin miste een grote kans vanop ongeveer dezelfde plek als Teo er afgelopen weekend eentje miste tegen Zulte Waregem. Al moet het gezegd: de mogelijkhe­id van Thelin was een pak lastiger. “De bal was eigenlijk net iets te ver om goed te zijn”, zei Thelin. “Maar ik wanhoopoop niet, dat eerste doelpunt komt wel.”

Thelin toonde zich ch wel tevreden over de rest van de match. “Het was een goeie wedstrijd. We geloofden in de zege, ook al roteerde de coach. De concurrent­ie maakt onze ploeg sterker”.

Dat het Anderlecht­publiek na een uur om topschutte­r Teo begon te roepen, was wat onrespectv­ol ten opzichte van Thelin, die toonde een degelijke vervanger voor de Pool te zijn. “Teo is aan een goed seizoen bezig. Het is aan mij om me te tonen en dan moet de coach beslissen. We trainen momenteel niet op een systeem met twee spitsen, maar ik denk dat dat wel een mogelijkhe­id is als we druk moeten zetten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium