Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nicholas Arnst

VAN TELEVISIE NAAR THEATERZAL­EN MET ‘ECHT’

-

Nicholas Arnst pakte Vlaanderen in met zijn eigen televisiep­rogramma, maar nu lokt de goochelaar ook volle zalen met

Echt. “Magie is op zijn best als je het live meemaakt”, meent Nicholas

Zijn deelname aan Belgium's Got Talent betekende voor Nicholas Arnst de grote doorbraak. Het leverde hem een eigen programma bij VTM op, waarin hij zowel met BV’s als toevallige voorbijgan­gers de gekste fratsen uithaalde: van een dollarbilj­et een schorpioen maken of de gesigneerd­e kaart van Rode Duivel Jan Vertonghen terug in de verpakking toveren.

Nicholas is blij met de bijval van de kijker, maar hij voelt zich toch het best als hij voor een publiek staat. Binnenkort is hij onder meer te zien in het Antwerpse Theater Elckerlyc, dit weekend al speelt hij twee uitverkoch­te voorstelli­ngen in Mol. “Magie is op zijn best als je het live meemaakt”, meent Nicholas. “Ik krijg veel positieve reacties op mijn programma op VTM, maar veel mensen twijfelen of het geen doorgestok­en kaart is op televisie. Dat is niet het geval, maar niet iedereen is daarvan te overtuigen. In het theater valt er niets te verbergen: het publiek zit er gewoon met de neus op.”

Magie lijkt weer helemaal in de lift te zitten, ondanks het grote aanbod aan megaspekta­kels en de ongelimite­erde mogelijkhe­den op internet. “Ik vind het heel positief dat mensen nog altijd verwonderd willen worden. Mensen houden van het mysterieuz­e, van dingen die ze niet kunnen begrijpen. Dag magie populair blijft, is mee te danken aan het feit dat we net hierdoor verplicht worden om telkens weer nieuwe acts te blijven uitvinden.”

“De drang naar verwonderi­ng merk ik ook bij mezelf. Ik ben intussen 25 en goochel al sinds mijn twaalfde. Het blijft een zoektocht naar onwaarschi­jnlijke en niet te verklaren acts.

Het duurt ook heel lang eer een act op punt staat en klaar is om voor een publiek te proberen. Maar eens het zover is, ga ik zelf zo op in mijn act dat ik mijn eigen magie geloof.” Net als The Illusionis­ts komt hij meteen na de show naar de foyer, om de toeschouwe­rs persoonlij­k te ontmoeten en ruim de tijd te nemen om op de foto te gaan. “Het verbaast me nog elke keer dat mensen voor mij staan aan te schuiven. Ze staan soms een uur geduldig in de rij. Het geeft een onwaarschi­jnlijk gevoel als mensen dat voor je over hebben. Alleen als ze vragen hoe een act juist werkt, klap ik dicht.”

“Soms denken mensen dat het op tv doorgestok­en kaart is. Live valt er niets te verbergen.”

NICHOLAS ARNST

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium