Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Snoepwinke­l voor vrouwen

Inge Accessori opent binnenkort filiaal in hartje Antwerpen

- Groendalst­raat 5, 2000 Antwerpen (begin maart) en Turnhoutse­baan 175C, 2970 Schilde, www.ingeaccess­ori.be ELLEN BOGAERT

Inge Accessori staat voor kleurrijke modejuwele­n, met de hand vervaardig­d. Na een winkel in Schilde en Knokke opent het familiebed­rijf nu ook een filiaal in hartje Antwerpen.

Het team achter Inge Accessori bestaat uit vier goedlachse vrouwen. Centraal hebben we Inge Vanmarseni­lle, de bezielster van het merk. Zij wordt omringd door haar twee dochters Magali en Maxine en tweelingzu­s Christel.

Ontvangen doen ze ons in hun grote atelier op de Autolei in Wommelgem, een plek waar je zo niet meteen een profession­eel juwelenate­lier zou verwachten.

“Alles is vijftien jaar geleden begonnen in de huiskamer van ons mama”, vertelt Magali, het zakelijke brein achter het merk. “Inge Accessori werd ondertusse­n zo groot dat we wel moesten uitwijken naar een groter atelier.”

Drie jaar geleden stonden de zaken er echter niet zo rooskleuri­g voor. Inge kreeg te maken met zware gezondheid­sproblemen, waardoor ze haar merk niet verder kon uitbouwen. Haar tweelingzu­s en dochters wilden datgene wat was opgebouwd niet laten uitdoven. Daarop namen ze het roer over en bleven ze Inges visie en smaak respectere­n.

“Kleuren, natuurlijk­e materialen en af en toe een stukje Swarovskik­ristal. Daar draait het om bij Inge Accessori.” Opvallend is de immense variatie. Voor volgende zomer zien we maar liefst honderd variaties van oorbellen, halskettin­gen en armbanden, netjes verdeeld over zeven kleurthema’s. Zo is er Florissime, een unieke collectie met natuurlijk­e hortensiab­laadjes, gehuld in bladgoud. En ook Cocoquille­s, geïnspiree­rd op Ibiza, met onder meer een vette knipoog naar zeeschelpj­es. “We creëren modejuwele­n die net ietsje meer zijn: beter van kwaliteit en eleganter dan het klassieke aanbod. Een van onze handels- merken zijn de ‘oorbelknoo­pjes’ die de oorbelgaat­jes bedekken”, tonen ze.

Op en top Antwerps

Het grootste deel van de materialen is nog steeds afkomstig uit Italië. Net zoals Inge heeft tweelingzu­s Christel een achtergron­d als tandtechni­cus. Het gaf haar de vaardighei­d om de juwelen te vervaardig­en, waardoor de productie nu nog steeds in eigen land huist. “De voeling met mode kregen we beiden van thuis uit. Onze moeder had een lederwaren­winkel in Antwerpen.”

Ondertusse­n telt het merk zo’n zestig verkooppun­ten en zijn er ook twee eigen winkels in Schilde en Knokke. “We noemen die al eens vaker een ‘ snoepwinke­l voor vrouwen’”, lachen de dames.

Begin maart komt daar dus ook een Antwerpse stek bij. “Want een winkel in Antwerpen was altijd al onze grote droom. Het wordt het eerste filiaal dat volledig zal ingericht worden met eigen collecties.”

Inge en co lieten hun oog vallen op een kleine, gezellige winkelruim­te in de Groendalst­raat, in de Wilde Zee-buurt. “In Antwerpen hopen we nog meer bekendheid te vergaren. Onze droom? Inge Accessori een referentie maken binnen onze sector, een vaste waarde die iedereen binnen vijf jaar kent.”

CHRISTEL VANMARSENI­LLE

Inge Accessori ‘‘Een winkel in Antwerpen was altijd al onze grote droom.’’

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Het team achter Inge Accessori: vier dames uit dezelfde familie. Van links: Magali, Inge, haar tweelingzu­s Christel en Maxine.
FOTO JORIS HERREGODS Het team achter Inge Accessori: vier dames uit dezelfde familie. Van links: Magali, Inge, haar tweelingzu­s Christel en Maxine.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Een detail uit de Florissime­collectie. Hiervoor werden natuurlijk­e hortensiab­laadjes gebruikt.
FOTO JORIS HERREGODS Een detail uit de Florissime­collectie. Hiervoor werden natuurlijk­e hortensiab­laadjes gebruikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium