Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Modebuurt draait beter dan ooit

Nationales­traat en omstreken verwelkome­n heel wat nieuwe winkels

- KOEN DE BEUCKELEER

De voorbije maanden sloten een aantal winkels in de Nationales­traat de deuren. Maar intussen kwamen er veel nieuwkomer­s bij en staan er nog meer in de wachtrij.

In de Nationales­traat stonden onlangs een twintigtal winkelpand­en leeg of te huur. Om diverse redenen hielden een aantal zaken het op korte termijn voor bekeken. Van Elsa en Today Is A Good Day tot La Baguette, Fred de la Bretoniere, Vintage Company en Mira Mira. De komende weken en maanden blijken al die panden echter een nieuwe invulling te krijgen.

Volgens Nico Volckeryck, voorzitter van wijkvereni­ging Quartier National en winkelier in de Kammenstra­at, gaat het voortreffe­lijk met de Modebuurt. “In de dertig jaar dat ik hier zit, ging het nooit beter”, zegt hij. “De leegstaand­e winkelpand­en geraken weer allemaal ingevuld en we merken dat er opvallend veel volk rondloopt in onze wijk.”

Volgens Volckeryck had het verdwijnen van voornoemde zaken niets te maken met een negatieve tendens. “Winkelstra­ten kennen altijd wat verloop, maar tegelijk streken ook heel wat nieuwe kwaliteits­volle zaken neer. Zo opende modeontwer­per Bruno Pieters onlangs een prachtige kledingzaa­k in de Na- tionalestr­aat, kwam er een mooie lederwaren­winkel bij in de Kammenstra­at en rezen ook in de zijstraten enkele leuke kleine winkels uit de grond.”

Wachtlijst

Bij cc Immo, een immobiliën­kantoor dat zowat de helft van de panden in de Nationales­traat verhuurt, bevestigen ze dat de Modebuurt nog steeds in trek is. “We moesten zelfs een wachtlijst aanleggen voor geïnteress­eerde investeerd­ers”, zegt Kris Maes van immokantoo­r cc Immo. “Investeerd­ers zien deze straat als een veilige belegging. De zaken hier zijn heel gevarieerd, waardoor de panden snel weer ingevuld worden. De enige langdurige leegstand in de straat betreft verbouwing­sleegstand. Investeerd­ers die hun panden verbouwen om vervolgens de huur te kunnen verhogen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium