Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wuustwezel opent rouwregist­er voor verongeluk­te jongens

- (mati)

In het gemeentehu­is van Wuustwezel is gisteren het rouwregist­er geopend voor Mike van Rijthoven (18) en Joren Brughmans (18). De twee vrienden overleden dinsdag bij een verkeerson­geval in SintKateli­jneWaver.

“Wat voor veel mensen een stralende Valentijns­dag was, werd hier in Wuustwezel een zwarte dag”, zegt burgemeest­er Dieter Wouters (CD&V).

Mike van Rijthoven en Joren Brughmans kwamen met hun drie andere klasgenote­n dinsdagoch­tend van een studentenf­uif in Mechelen en reden naar hun kot in Sint-Katelijne-Waver, toen hun Mercedes crashte. De gevolgen waren desastreus. “Het drama maakte bij heel wat mensen in Wuustwezel emoties los. Ze kunnen hun gevoelens in het rouwregist­er onder woorden brengen. Ook de ouders merkten dat de nood groot was om gevoelens te uiten. Daarom hebben we besloten om, op vraag en in overleg met de ouders, hier in het gemeentehu­is een rouwregist­er te leggen. Zo is er een plaats om even stil te staan bij het verdriet om het heengaan van Mike en Joren.”

Voetbalclu­b

Het register zal nog tot woens- dag, tijdens de kantoorure­n, op het gemeentehu­is liggen. Vrijdagavo­nd en zaterdag ligt het rouwregist­er bij de Koninklijk­e Wuustwezel­se Voetbalclu­b K.W.F.C., de voetbalplo­eg waar Joren Brughmans speelde. Zondag ligt het bij de begrafenis­ondernemer, waar gegroet kan worden. Op maandag, dinsdag en woensdag kunt u weer terecht op het gemeentehu­is.

Van de twee vrienden Mike en Joren wordt op respectiev­elijk dinsdag en woensdag, telkens om 10u, afscheid genomen in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart­kerk in de Dorpsstraa­t in Wuustwezel.

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Joren en Mike overleden in het ongeval in SintKateli­jneWaver.
FOTO MARGO TILBORGHS Joren en Mike overleden in het ongeval in SintKateli­jneWaver.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium