Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt nog heel z waar op Wembley”

De Rode Duivels van Tottenham die gisteren op het veld stonden, waren duidelijk. “Gent was veel gemotiveer­der en was op alle vlakken beter.” Er dringt zich zelfs volgens hen in Londen dringend een gesprek op. En dan rekenen ze volgende week op een vol Wem

-

Net als op Anderlecht in oktober 2015 kreeg Rode Duivel Mousa Dembélé een opvallend warme ontvangst van de Gentse supporters, bij zijn wissel applaudiss­eerde de hele Ghelamco Arena. “Dat respect deed echt wel deugd”, aldus de Antwerpena­ar. “Ik had het niet verwacht.”

Die andere Rode Duivel van de Spurs, Toby Alderweire­ld, vond het ook prachtig. “De Belgische fans kennen natuurlijk zijn verdienste voor het nationale elftal.”

Het was voor beiden het enige leuke aan de avond. Want het verlies was duidelijk aangekomen.

“Ik vond Gent vooral in de tweede helft gewoon op alle vlakken sterker en scherper”, aldus Dembélé. “Hun overwinnin­g is echt wel terecht. We begonnen na de rust nochtans goed, maar ze namen het snel over. Dit was echt onder ons niveau. Het wordt nog een heel zware opdracht op Wembley. Ik denk dat we Gent hebben onderschat. Het leek in elk geval meer gemotiveer­d dan wij. Het blijkt een ploeg met heel veel kwaliteit. En wij speelden tenslotte niet met een B-ploeg. We moeten nu echt de hoofden samen steken en hierover praten.”

De Belg leek zelfs een beetje beduusd, de vraag van Engelse journalist­en naar zijn oude ploeg Fulham, komend weekend tegenstand­er in de FA-cup, wimpelde hij af. “Laten we eerst dit slechte gevoel maar verteren.”

En volgende donderdag moet die 1-0 worden weggeveegd. Het zou wat zijn, Gent dat Tottenham uitschakel­t. “Alles kan natuurlijk”, zucht Dembélé. “Ik hoop dat deze match onze ogen heeft geopend en we het dubbele aan inzet tonen.”

Ook Toby Alderweire­ld stak niet weg dat de Spurs geschrokke­n zijn.

“We hadden het al in de eerste helft bijzonder moeilijk. Na rust liep het wat beter, maar we hadden het lastig om kansen te creëren. Bij dat tegendoelp­unt is er dan ook nog wat pech gemoeid.”

Hij gaf toe dat de Spurs niet aan hun beste periode van het seizoen bezig zijn. “Maar we mogen er ook niet meer van maken dan het is. We moeten nu de koppen bij elkaar steken en komend weekend vertrouwen proberen te tanken in de FA Cup. Dan moeten we dit verlies normaal kunnen rechtzette­n in een vol Wembley. Maar dan moeten we echt wel de momenten pakken die zich aanbieden in zulke wedstrijde­n. Want 1-0 blijft wel link.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium