Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze mogen op mijn plaat s komen zitten”

-

Na de mooie overwinnin­g op Tottenham was Hein Vanhaezebr­ouck eindelijk nog eens een gelukkige Genttraine­r. Zondag wacht Standard en dan volgt de return tegen Tottenham op het mythische Wembley. “We hebben er een terugwedst­rijd met inzet van gemaakt.”

Hoe komt dat het nu wel liep?

“Ik had mijn spelers gevraagd met vertrouwen te spelen. Te geloven dat het kon. Ik heb niet gezegd dat ze moesten winnen, wel dat ze er alles zouden aan doen. Als we niet hadden gewonnen, was ik al blij geweest met een goede prestatie. Nu we wonnen, is dat alleen maar een kers op de taart. Ik ben heel trots met de zege en zeker ook met de manier waarop. Het was niet evident tegen een Tottenham dat na een zegereeks geprikkeld werd door het verlies in Liverpool. Ik zag vrijwel geen zwakke punten bij ons. Ik ben blij voor de supporters want die moesten veel geld (tot 85 euro, red.) betalen om deze wedstrijd te zien.”

Je hield Koulibaly, Neto en Kalu op de bank. Met het oog op Standard?

“Neen. Neto trainde deze week nauwelijks en ik wilde met hem geen risico’s nemen. Dat deden we wel tegen Club Brugge en de week daarna tegen Zulte Waregem had hij last. Dat wilde ik niet herhalen. Koulibaly trainde de jongste tijd ook niet veel, maar blijft uiteraard een belangrijk­e speler. Kalu kan zo’n wedstrijd dan weer tactisch niet aan. Hij was dat niet gewend bij zijn vorige club Trencin en moet daarin nog groeien.”

Is dit jouw verjaardag­scadeau van de spelers?

“Ach neen. Het ging er voor mij om dat ze ervoor zouden gaan en dat hebben ze gedaan. Maar ik ben natuurlijk wel blij. Alles wat ik de voorbije dagen las en hoorde, heeft me toch wat verbaasd. We hebben nochtans dezelfde staf als vorig jaar. De spelers zijn nog dezelfde als vorig jaar. Die mensen mogen altijd op mijn plaats komen zitten. ( lachend) Ik zal er anders voor zorgen dat er volgend jaar

wat assistente­n kunnen bijkomen.”

Plaats je deze zege op het niveau van de overwinnin­gen tegen Valencia, Lyon en Zenit in de Champions League vorig seizoen?

“Het is niet te vergelijke­n. Nu wonnen we wel, maar we hebben niets. Geen drie punten, geen kwalificat­ie, niets. Of dit een onvergetel­ijke wedstrijd was, zal volgende week na de wedstrijd op Wembley blijken. Maar eerst zaterdag op Standard. Daar kan het ook een hel zijn. Dat wordt iets compleet anders.”

Nu komt Wembley. Hoe blij ben je dat je daar kan spelen in plaats van op White Hart Lane?

“Ik had gerust ook op White Hart Lane willen spelen. Daar ging ik vroeger, toen ik nog heel jong was, naar Tottenham kijken. Ze hebben altijd het meest continenta­le voetbal gespeeld. Maar goed, Wembley is mythisch. En we hebben er een terugwedst­rijd met inzet van gemaakt. Dat was de bedoeling.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium