Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een transfer? Dat zou aanvoelen alsof ik Lierse in de steek laat”

Manuel Benson (19) is de assistkoni­ng in de Proximus League. De Angolese Belg wil vanavond in Lommel graag een nieuwe beslissend­e pass uit zijn sloffen toveren, maar eerst gaven wij hem nog enkele voorzetten.

- KERSTEN STEURBAUT

1. Met de cijfers die jullie kunnen voorleggen, is Lierse de enige ploeg die de promotie verdient?

“Zeker als je het geheel bekijkt. Andere clubs maken op basis van een aantal wedstrijde­n ook aanspraak op promotie, maar wij hebben de mooiste statistiek­en. Het zou jammer zijn om door de competitie­formule naast de titel te grijpen. In een normaal kampioensc­hap waren we bijna kampioen, maar we zijn daarop voorbereid. Eigenlijk ben ik wel verrast door wat we bereikt hebben. In het begin van het seizoen is er veel gepraat over de ambities en we hebben meer bereikt dan we gehoopt hadden.”

2. Manuel Benson heeft spijt van zijn geweigerde basisplaat­s tegen Cercle Brugge.

“Een misverstan­d. Boven mij werd beslist dat ik zou spelen, maar ik had last van een knieblessu­re en voelde mij niet klaar. Het was eerlijker dat iemand die honderd procent was zijn kans zou krijgen. Dat ik mijn basisplaat­s weigerde, is misschien slecht overgekome­n. Ik begrijp dat de mensen zich vragen stelden, maar geen moment heb ik met een transfer in mijn hoofd gezeten. Dat ik in die wedstrijd nog een assist geef, bewijst dat ik daar niet mee bezig was. Mijn knie speelde gewoon wat op. Ik ben ooit geopereerd aan de meniscus, maar dat is nooit echt opgelost. Ook nu heb ik daar soms wat last van.”

3. Die assist tegen Cercle Brugge was de belangrijk­ste.

Dankzij dat punt hebben we nu een kloofje met Antwerp. Persoonlij­k vond ik mijn assist tegen Union belangrijk­er. Het was mijn eerste beslissend­e pass, een opluchting. Ik was het seizoen goed gestart en had het gevoel dat ik belangrijk kon zijn voor de ploeg. Vooraf had ik toch wat twijfels. We hadden een sterke kern en ik wist dat ik zou moeten vechten voor een basisplaat­s. De trainer heeft me beloond voor het harde werk.

4. Met een spits als Dylan De Belder is het makkelijke­r voetballen voor Manuel Benson.

Je moet niet alleen naar De Belder kijken, ook naar Joachim. Als die jongens in vorm zijn, dan weet je dat als de bal naar hen gaat, het een doelpunt kan zijn. Dat maakt ons werk makkelijke­r. Je weet dat je de bal bij hen kwijt kan. Na een tijdje vind je elkaar blindeling­s. Op training spelen we ook vaak in duo’s, dat zorgt ervoor dat je beter op elkaar bent ingespeeld. Hoe zij mij beter maken? Vooral in het bewegen. Als zij goed bewegen, dan lijkt alles veel makkelijke­r.

5. Lierse zal zich geen tweede keer laten vangen aan Lommel.

Iedereen houdt hetzelfde gevoel aan de heenmatch over. We waren baas, maar we konden niet winnen. Nadat we van de toppers hadden gewonnen, dachten we dat het ook tegen de andere ploegen makkelijke­r zou lopen. In die match is gebleken dat dit een hele moeilijke competitie is. We beseffen nu dat we iedere week voluit moeten gaan. Deze wedstrijd is de kans om te bewijzen dat we die fout geen tweede keer zullen maken. Winst zou ons een grote boost geven met het oog op de finales.

6. Als Lierse promoveert, gaat Benson mee.

Mijn contract loopt nog tot 2018. Als ik volgend jaar met Lierse in eerste klasse kan spelen, dan moet ik geen overhaaste stappen maken. Zij hebben me de kans gegeven en bij een andere club moet ik me in de ploeg vechten. Bovendien zou het aanvoelen alsof ik Lierse in de steek laat. Ik heb hard gewerkt voor die promotie, daar wil ik volgend jaar de vruchten van plukken. Of er al belangstel­ling is? Mijn manager houdt zich daarmee bezig, ik word daar liever niet mee lastig gevallen.

 ??  ?? Manuel Benson wil ook na een eventuele promotie bij Lierse blijven.
FOTO TOM GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ‘‘Dat ik mijn basisplaat­s tegen Cercle weigerde, is misschien slecht overgekome­n. Ik had last van een knieblessu­re en voelde mij niet klaar.’’
Manuel Benson wil ook na een eventuele promotie bij Lierse blijven. FOTO TOM GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ‘‘Dat ik mijn basisplaat­s tegen Cercle weigerde, is misschien slecht overgekome­n. Ik had last van een knieblessu­re en voelde mij niet klaar.’’
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium