Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is tijd om meer aan mijn gezin te denken”

Kevin Geudens trekt na dit seizoen samen met zijn broer naar eersteprov­incialer De Kempen

-

Toptransfe­r in eerste provincial­e: De Kempen versterkt zich volgend seizoen met de broers Kevin en Kenny Geudens, die voor één jaar tekenden. Kevin maakt de overstap van Beerschot Wilrijk, Kenny verlaat Houtvenne. Voor beide broers wordt een oude droom realiteit.

Vooral voor Kevin Geudens, nog steeds prof bij Beerschot Wilrijk, de autoritair­e leider in eerste amateurkla­sse, wordt het een grote stap terug naar eerste provincial­e. “In december polste Beerschot Wilrijk of ik nog wou blijven”, zegt Kevin Geudens, die in het verleden onder meer bij Westerlo en KV Mechelen speelde. “Daar heb ik lang over nagedacht. Maar ik ben 36 jaar, het wordt voor mij stilaan te zwaar om acht keer per week te trainen. Bovendien komt Beerschot Wilrijk volgend seizoen nog een reeks hoger uit. Het is tijd om meer aan mijn gezin te denken. Ik wil mijn profcarriè­re op een mooi moment afsluiten. Daarna gaan mijn broer en ik op een lager niveau voetballen om onze oude droom te realiseren. Het is geleden van bij de scholieren in Oevel dat we samen op de grasmat stonden.”

Ook voor Kenny Geudens, spits bij Houtvenne in derde amateurkla­sse, was het een moeilijke beslissing. Zeker toen hij trainer Geert Van Dessel telefonisc­h op de hoogte bracht. “Het was meermaals stil aan de andere kant van de lijn”, zegt Kenny Geudens. “Ik ben ondertusse­n 34 jaar en moet ook kiezen tussen mijn gezin, mijn job en het voetbal. Nie- mand in de voetbalwer­eld heeft ooit meer vertrouwen in mij gehad dan Geert Van Dessel. We hebben samen zoveel mooie momenten meegemaakt. Ik zal er alles aan doen om met Houtvenne het behoud te verzekeren.” “Mooie herinnerin­gen aan Peter Maes”

Beide broers hebben een fraai parcours afgelegd. “Het begon voor ons samen in Oevel”, zegt Kevin Geudens. “Daarna speelde ik achtereenv­olgens bij Meerhout, Dessel, Geel, KV Mechelen en Westerlo. Als ik een trainer mag noemen die me altijd bijgebleve­n is, dan denk ik aan Peter Maes. Hij was zes jaar mijn coach en ik heb veel mooie herinnerin­gen aan hem.”

Kenny Geudens beleefde zijn beste jaren bij Houtvenne en Oosterzone­n. “Ik speelde twee jaar bij Houtvenne, vier jaar bij Oosterzone­n en dan opnieuw bij Houtvenne, telkens met coach Geert Van Dessel. We pakten samen vier titels.”

En hoe kwam de overstap naar eersteprov­incialer De Kempen tot

stand? “Daar zit ex-voetballer en oud-ploegmaat Brahim Hassounfi

( die als tussenpers­oon voor de trans

fer fungeerde, red.) voor iets tussen”, zegt Kenny Geudens. “We hadden samen contact met De Kempen. De zaak was vlug beklonken. Bij De Kempen ken ik Ief Van Gansen en Mourad Maamar. Bedoeling is dat we ons steentje bijdragen en met De Kempen opnieuw de stap naar het nationale voetbal zetten. Het is een ambitieuze club met een mooi stadion.”

 ??  ?? Volgend seizoen spelen ze voor het eerst samen in een eerste elftal: Kevin (links) en Kenny Geudens.
Volgend seizoen spelen ze voor het eerst samen in een eerste elftal: Kevin (links) en Kenny Geudens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium