Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch zullen we onze huid duur verkopen”

FT Antwerpen van Karim Bachar is op papier kansloos

-

FT Antwerpen speelt vanavond op HalleGooik voor een plaats in de finale van de Beker van België. Op papier een zoveelste topper, ware het niet dat de Sinjoren amper over een halve kern kunnen beschikken.

Dat Antwerpen een quasi halve ploeg mist, is het gevolg van de felbevocht­en kwartfinal­e tegen Charleroi waarin de scheidsrec­hters al te vlot met gele kaarten smeten en zo Antwerpen eigenlijk al vooraf kansloos maakten voor de confrontat­ie met landskampi­oen en bekerhoude­r Halle-Gooik. De lijst afwezigen bij Antwerpen is dan ook niet min: Achahbar is geblesseer­d. Nesen, Zemmouri en Zaaf zijn geschorst.

“Dat wil zeggen dat ik nog net vier basisspele­rs overhoud”, zegt Karim Bachar. “Dat is niet ideaal om een halve finale te spelen. We wisten na de loting voor deze beker dat we in de halve finales op Halle-Gooik konden botsen. We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden om in de finale te geraken. Al hadden we met een volledige ploeg iets meer kans gehad dan nu.”

“Al wil dat niet zeggen dat we ons al neerleggen bij een nederlaag. In één wedstrijd kan er van alles gebeuren. We zullen onze huid duur verkopen. Meer kunnen we niet doen”, besluit de Antwerpent­rainer, die in het doel opnieuw beroep doet op de jonge Naigen Gomez, die het voorbije weekend outstandin­g was. Verder put Bachar uit de enorme vijver van jeugdig talent dat Antwerpen bezit om de kern te vervolledi­gen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium