Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zondag zijn de drie punten een must”

Doelman Kenneth Denissen blijft geloven in het behoud, maar...

-

Na vijf nederlagen op rij kon Verbroeder­ing Zwijndrech­t afgelopen weekend nog eens een puntje rapen tegen Schriek (22). In het klassement blijft Zwijndrech­t op de voorlaatst­e plaats staan, maar dit weekend krijgt het de kans om de kloof met de ploegen voor zich te verkleinen.

Zwijndrech­tdoelman Kenneth Denissen trekt met zijn ploegmakke­rs zondag naar rode lantaarn White Star en hoopt daar de prestatie tegen die ploeg uit de heenronde te herhalen.

“We wonnen toen met 4-0 en net als vorige week ging daar een gelijkspel tegen Schriek aan vooraf”, weet Denissen nog. “We hebben de voorbije weken al een aantal cruciale wedstrijde­n gehad, maar die van zondag is misschien wel echt de match van de laatste kans. Als we niet winnen, mogen we er stilaan een kruis over maken, want ook onze concurrent­en zijn punten aan het pakken.”

“In deze fase van de competitie schiet je met een gelijkspel niets op, de drie punten zijn zondag echt een must. In de heenronde hebben we op een bepaald moment een mooie reeks neergezet en dat zullen we opnieuw moeten doen, willen we toch nog kans maken op het behoud. Er blijven nog negen wedstrijde­n te spelen, er is nog heel wat mogelijk, maar het zal nu moeten gebeuren”, aldus Denissen, die zondag de nul nog eens hoopt te houden.

“Dat gebeurde dit seizoen nog maar in drie wedstrijde­n en dat verklaart ook voor een deel waarom we zo laag geklasseer­d staan. We krijgen veel doelpunten tegen en dat is vanzelfspr­ekend niet fijn voor mij als doelman. Een clean sheet zou ons bovendien het nodige vertrouwen geven. In eerste provincial­e wordt elk foutje afgestraft. Dat moesten we de voorbije weken nog maar eens ondervinde­n. Na de winterstop was ik zelf ook in mindere doen, maar afgelopen zondag tegen Schriek ging het opnieuw beter”, aldus Denissen, die aan zijn laatste wedstrijde­n bezig is.

“Ik ben zelfstandi­ge in bijberoep en ik zet volgend seizoen even alles op het werk. Ik las dan ook een sabbatjaar in. Bovendien begon de verplaatsi­ng van Brecht naar Zwijndrech­t door te wegen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kenneth Denissen eerder dit seizoen in actie in de wedstrijd tegen Lyra.
FOTO TOM GOYVAERTS Kenneth Denissen eerder dit seizoen in actie in de wedstrijd tegen Lyra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium