Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mindere reeks heeft vertrouwen niet aangetast”

Thomas Stevens en leider Ternesse willen zich herpakken na zwakke drie op negen

-

Na een povere drie op negen hoopt leider Ternesse zondag opnieuw met de zege aan te knopen. Op eigen veld moet Berg en Dal het kind van de rekening worden.

“We spelen thuis en dan moeten we gewoon winnen”, beseft topschutte­r Thomas Stevens. “Na die drie op negen en die twee nederlagen buitenshui­s, is een nieuwe misstap absoluut uit den boze. We hadden vorig weekend een uitstekend­e zaak kunnen doen, maar het heeft niet mogen zijn. Gelukkig staan we nog altijd op kop. We hebben alles nog in eigen handen.”

Toch is Stevens ook voor de komst van middenmote­r Berg en Dal erg voorzichti­g. “Dit lijkt een makkelijke opdracht, maar dat is het echt niet. Berg en Dal is echt een goede ploeg. Bovendien wil elke tegenstand­er zich dubbelploo­ien tegen ons, dat is nu eenmaal de rekening die je betaalt als je al zo veel maanden aan de leiding staat. Of dat stress geeft in onze rangen? Nee, we amuseren ons net. Ook vanuit het bestuur is er niet de minste druk. Maar uiteraard willen we kampioen spelen, dat is maar logisch. Onze groep is niet meer zo jong en velen hebben al wel wat gezien in het voetbal. Die twee nederlagen hebben ook geen twijfel gezaaid. Vergeet niet: alle toppers dit seizoen hebben we al gewonnen. Dat heeft vertrouwen gegeven. Ons seizoen was al mooi, maar als we de titel nu nog zouden mislopen, zou de teleurstel­ling toch groot zijn. Net als velen in onze kern ben ik nog nooit in mijn carrière kampioen gespeeld. Dat wil je toch eens op je palmares hebben staan. In nationale spelen op zich is niet het doel, de titel is dat des te meer.”

(stdr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium