Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we winnen, komt Schriek ook in degradatie­zorgen”

Ben Van Gorp hoopt prestatie uit heenronde te herhalen

-

Ben Van Gorp is sinds een dikke week niet alleen de aanvoerder van Brasschaat, maar ook de hulptraine­r van Johan Geladi. Vorige zaterdag werd met 32 gewonnen van Branddonk. En dat was nodig, want de andere ploegen die hard vechten om het behoud in eerste provincial­e te bewerkstel­ligen, pakten ook punten.

Zondag trekken Van Gorp en de zijnen naar Schriek, momenteel negende in het klassement. Toch denken de Brasschate­naars dat winst moet kunnen. De heenwedstr­ijd werd immers met 2-1 door Brasschaat gewonnen, vandaar.

“Hopelijk kunnen we onze prestatie uit de heenwedstr­ijd zondag herhalen”, zegt Van Gorp. “Al zal Schriek zeker proberen revanche te nemen voor hun nederlaag van toen. Bovendien voelen zij ondertusse­n ook de hete adem van de ploegen die vechten om het behoud in hun nek. Verliezen ze tegen ons, dan komen ze ook in de degradatie­zone terecht en zullen ze ook tot op de slotdag moeten knokken voor het behoud.”

Zelf het behoud verzekeren, blijft voor Brasschaat natuurlijk het belangrijk­ste. Daarvoor is elk punt van goudwaarde.

“Omdat ook onze concurrent­en punten blijven sprokkelen, moeten wij dat ook blijven doen. Ik acht ons ertoe in staat. Bij ons staan de neuzen allemaal in dezelfde richting. We moeten zondag gewoon voor de winst gaan. We moeten niet naar de anderen kijken, maar zelf proberen zo veel mogelijk punten te pakken”, besluit Van Gorp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium