Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet aan de tit el denken, maar op de eindr onde mikken”

Doelman Vinnie Frans weet dat Lyra efficiënte­r is geworden

-

Lyra won vorige week de derby tegen Heikant met 10 en deelt nu met VC Herentals de derde plaats. Zondag mag het in Leest proberen om een zevende zege op rij te behalen. Gemakkelij­k zal dat zeker niet worden. Dat beseft ook Lyradoelma­n Vinnie Frans.

“Als je naar het klassement kijkt en naar de flow waarin we nu zitten, zou een nieuwe overwinnin­g moeten lukken”, zegt Frans. “Maar ik weet dat het niet gemakkelij­k zal worden. Leest won vorige week op Berg en Dal, is in strijd om het behoud te verzekeren en in de heenmatch bleven we tegen hen ook op een gelijkspel steken. Maar als we bovenaan willen blijven meedraai- en, moeten we winnen.”

De match van vorige week tegen Heikant stond een beetje symbool voor het Lyra van na de winterstop.

“In de heenmatch speelden we 1-1 gelijk op Heikant en toen misten we veel kansen. Nu gaven we niks weg, ik moest geen bal pakken. Zelf creëerden we ook niet veel kansen, maar we werkten wel heel efficiënt af. Dat is onze verdienste nu, dat we heel efficiënt geworden zijn.”

Zo efficiënt dat de titel er ook nog inzit.

“Ik weet dat we over twee weken tegen leider Ternesse spelen, maar over de titel spreek ik niet. Die zou ook niet verdiend zijn, want in het begin speelden we niet goed genoeg. Neen, we moeten nu gewoon op de eindronde mikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium