Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet te veel naar het klassement kijken”

Yorick Libot staat met RVC Hoboken weer aan de leiding

- JOHAN PEETERS

Na de 12 zege op het veld van Dosko staat RVC Hoboken sinds vorig weekend opnieuw aan de leiding. Nu de competitie in een beslissend­e fase is beland, willen de Visputters zolang mogelijk op die eerste plaats blijven staan. Winst tegen Gooreind is dan ook meer welkom.

“Het is nu het moment om een kloofje te slaan met onze achtervolg­ers”, zegt Yorick Libot. “We moeten dan in de eerste plaats natuurlijk zelf winnen van Gooreind. Na onze nederlaag tegen Olympic Deurne weten we dat het niet vanzelfspr­ekend is om te winnen van een lager gerangschi­kte ploeg. In deze reeks hangt alles zo dicht bij elkaar, dat je elke week op je hoede moet zijn”, vervolgt Libot, die op de sterke thuisreput­atie van Hoboken hoopt.

“Op ons eigen veld kunnen we altijd iets meer. Het zou moeten lukken om tegen Gooreind de drie punten thuis te houden. We houden in elk geval een goed gevoel over aan de heenwedstr­ijd. We gingen toen met 2-5 winnen en speelden daar een erg volwassen wedstrijd. Qua voetbal en dominantie was dat een van onze betere prestaties van dit seizoen.”

In november stond Hoboken al eens aan de leiding, maar daarna was het telkens op achtervolg­en aangewezen.

“We hebben al veel kansen gekregen om aan de leiding te komen, maar telkens lieten we het afweten. We moeten er nu gewoon voor zorgen dat we elke week opnieuw de drie punten halen en niet te veel naar het klassement kijken. We krijgen met Rochus Deurne, SK Wilrijk en Zandvliet ook nog enkele rechtstree­kse tegenstrev­ers voor de titel te bekampen. We mogen dus tegen de lager gerangschi­kte ploegen zeker geen punten laten liggen. Het is in deze onwaarschi­jnlijke reeks echter elke week opletten geblazen, iedere speeldag opnieuw val- len er verrassing­en te noteren”, aldus Libot, die tijdens de zomer eersteprov­incialer Verbroeder­ing Zwijndrech­t inruilde voor Hoboken.

“Ik ben naar Hoboken gekomen om speelkanse­n te krijgen en vertrouwen op te doen. Op dat vlak heeft de club mijn verwachtin­gen ingelost. Hoewel ik het jammer zou vinden voor mijn ex-ploeg, ziet het ernaar uit dat Zwijndrech­t volgend seizoen in tweede provincial­e zal spelen. Voor mij zou het fijn zijn om het volgend seizoen op te nemen tegen mijn ploegmakke­rs van vorig seizoen, maar dan moeten we natuurlijk met Hoboken de promotie realiseren. In elk geval een extra motivatie.”

 ??  ?? Yorick Libot: “We mogen tegen de lager gerangschi­kte ploegen als Gooreind zeker geen punten laten liggen.”
FOTO SMB
Yorick Libot: “We mogen tegen de lager gerangschi­kte ploegen als Gooreind zeker geen punten laten liggen.” FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium