Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga ervan uit dat het knokk en wordt tot het einde”

Lintaanvoe­rder Sam Bossyns is er ondanks huidige elfde plaats niet gerust op

-

Na de derby tegen Kontich staat er voor Lint opnieuw een burenduel op het programma. Het trekt naar VV Duffel en net als Kontich is dat een tegenstrev­er die bovenaan het klassement meedraait.

“De derby tegen Kontich is van een ander kaliber, maar de voorbije seizoenen hebben we VV Duffel toch ook al geregeld ontmoet. We beginnen hen meer en meer te kennen. Het derbygevoe­l is dus zeker aanwezig”, vertelt aanvoerder Sam Bossyns, die in tegenstell­ing tot de voorbije seizoenen geen punten kon pakken tegen de buren uit Kontich.

“Onze eerste helft was zeker niet slecht, maar na de pauze gingen we kopje-onder. Net als Kontich is ook VV Duffel een sterke tegenstrev­er. Het zal niet gemakkelij­k worden om daar iets te gaan rapen. Alles wat we in Duffel kunnen meegraaien, is een bonus. Ik vind zelfs dat die ploeg onder zijn waarde gerangschi­kt staat.”

Zelf staat Lint elfde in het klassement. Hoewel dat voorlopig een veilige plaats is, wil Sam Bossyns snel nog de nodige punten sprokkelen.

“Ranst en Bevel zijn de laatste weken ook aan het winnen, we moeten dus opletten dat we niet in gevaar komen. De komende weken spelen we meestal tegen ploegen die meestrijde­n voor de titel of deelname aan de eindronde, ofwel krijgen we ploegen te bekampen die in de tweede helft van het klassement vertoeven en in volle degradatie­strijd verwikkeld zijn. Ik ga ervan uit dat we tot het einde van de competitie zullen moeten strijden om het behoud te verzekeren, maar ik ga er wel van uit dat het ons zal lukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium