Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van een s tunt dromen we echt niet”

Klaas Coart en hopen tegen leider afstraffin­g vermijden

-

Wat is er aan de hand met Emblem? De laatste zege van de club dateert al van eind oktober vorig jaar. In 2017 pakte het nul op vijftien en kon het slechts twee keer scoren. Zondag komt leider Mortsel op bezoek. “We hopen vooral een afstraffin­g te vermijden”, is Klaas Coart realistisc­h.

“In de tweede en derde periode sprokkelde­n we welgeteld één punt”, zegt Coart. “We houden meestal lang stand, maar krijgen het vaak fysiek moeilijk, waardoor we nog zwaar de boot ingaan. De cijfers zijn dan ook vaak overdreven. Met de komst van Mortel hopen we vooral een afstraffin­g te vermijden. Van een stunt dromen we echt niet. Mortsel pakte al acht zeges op rij, dat is geen spek voor onze bek. We willen vooral de score binnen de perken houden en een goed gevoel overhouden aan onze prestatie.”

Heeft Coart dan geen spijt van zijn overstap naar Emblem? Hij kwam vorige zomer van Kontich. “Ik woon in de buurt en kende al veel volk bij Emblem. Het doel was om met de vele versterkin­gen eindelijk eens een rustig seizoen in de middenmoot te draaien in plaats van weer onderaan te bengelen. Helaas waren er jongens die nooit opdaagden of snel stopten en door de vele geblesseer­den speelden we nog geen enkele match met dezelfde elf. Zelf sukkel ik met pubalgie, waardoor ik ook lange tijd out. was Vandaar ook dat we al zolang niet meer wonnen. Hopelijk kunnen we zondag met een positief gevoel van het veld stappen. Wat de uitslag ook moge zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium